Restaurantrundstykker

Rundstykkene stekes på lav varme, derfor får de ikke brun stekeskorpe.
Disse rundstykkene passer veldig godt til supper og gryteretter. Jeg er sikker på at de gjør seg bra til Sushi og biff også! Nammis!

Jeg er en brødets mann! Jeg er rett og slett veldig glad i en brødskive, enten den er fersk eller ristet, fin eller grov, med eller uten pålegg! Og når det da blir servert brød til middagsmaten, er jeg i himmelen. Jeg har i flere år tenkt at jeg skal prøve å reskape en av de typene man får på restauranter: ferske, hvite, tette rundstykker som bidrar til at maten man egentlig har bestilt blir hundre ganger bedre. Og nå fant jeg en oppskrift som traff blink! Disse rundstykkene går rett inn på favorittlisten min!

Prøv disse rundstykkene til en god suppe

Du trenger:

Til 12 stk

  • 1,5 dl melk
  • 2,5 dl vann
  • 60 gr smør
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 25 gr fersk gjær/en halv pakke tørrgjær
  • 600 gr hvetemel (La gjerne en del av melet være ekstra finmalt)

 

Slik gjør du:

1. Smelt smøret på svak varme

2. Ha i melk og vann og varm blandingen opp til 25 grader. Flytt blandingen over i bakebollen.

3. Tilsett salt, sukker og en tredjedel av melet.

4. Elt godt. Minst fem minutter

5. Ha i gjæren og bland godt.

6. Tilsett resten av melt, og elt i minst ti minutter.

7. Heves til deigen er cirka doblet i størrelse (60 – 120 minutter)

8. Del deigen i 12 like deler (jeg bruker kjøkkenvekt) og rull dem forsiktig sammen til runde rundstykker.

9. Sett rundstykkene på et bakebrett. Dersom du vil ha brytebrødeffekten, setter du dem så nærme hverandre at de kommer til å heve inn i hverandre- cirka 2 cm mellomrom.

10. Etterheves i minst 30 minutter.

11. Stekes i 30 minutter på 190 grader. Den lave temperaturen gjør at brødene får en ganske hvit stekeskorpe, som gjør dem litt annereledes enn vanlige rundstykker. Det er poenget – de er ferdigstekte allikevel.

En kommentar om “Restaurantrundstykker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.