Risboller med honnikorn

Disse risbollene tar cirka en time å lage.
Erstatt den puffede risen med honnikorn for sprøere risboller.

Vanlige risboller med puffet ris er superdigg. Godt og søtt, men kanskje litt ensformig i lengden. Her har jeg erstattet den puffede risen med honnikorn. Det gir risbollene en sprø og artig konsistens – og en smak med litt mer dybde. Verdt å prøve. Nammis!

Prøv også våre andre risboller

 

 

Du trenger:

  • 250 g delfiafett (eller annet kokosfett)
  • 100 gr lys kokesjokolade
  • 100 gr mørk kokesjokolade
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 4 ss sterk kaffe
  • 300 gr honnikorn

Slik gjør du det:

  1. Smelt delfiafettet og kokesjokoladene sammen på medium varme. Sett gryten til side, og avkjøl til det er såpass kaldt at du kan stikke fingeren nedi uten å brenne deg (cirka 20 minutter hvis du har normal smerteterskel).
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Det vil si at egg og sukker skal blandes sammen så lenge at sukkeret smelter inn i egget og at blandingen blir lys og luftig. Cirka fem minutter med håndvispen eller kjøkkenmaskinen.
  3. Rør inn kaffe og sjokoladeblandingen (rør godt i den først). Dersom du venter for lenge med å bruke sjokoladen, kan det danne seg litt sjokoladebiter som har stivnet nedi gryten. Da er det bare til å bruke sil, så er problemet løst.
  4. Bland i honnikornet. Dersom blandingen blir for fuktig kan du tilsette mer honnikorn. Bland godt!
  5. Fordele deigen i små muffinsformer. Bruk cirka en toppet spiseskje til hver risbolle.
  6. Oppbevare i kjøleskap til servering

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.