Tenk at én liten ingrediens kan ha så mye å si. Jeg byttet ut halvparten av kokesjokoladen i standardoppskriften på risboller med hvit sjokolade og ble slått i bakken av hvor gode de ble. Den hvite sjokoladen gir risbollene en fløyelsmyk karamellsmak som virkelig er fantastisk. Min nye risbollefavoritt!!
Prøv også våre andre risboller
Du trenger:
- 250 g delfiafett (eller annet kokosfett)
- 100 gr lys kokesjokolade
- 100 gr hvit sjokolade
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 2 ss sterk kaffe
- 100 gr puffet ris
Slik gjør du det:
- Smelt delfiafettet og kokesjokoladene sammen på medium varme. Sett gryten til side, og avkjøl til det er såpass kaldt at du kan stikke fingeren nedi uten å brenne deg (cirka 20 minutter hvis du har normal smerteterskel).
- Pisk eggedosis av egg og sukker. Det vil si at egg og sukker skal blandes sammen så lenge at sukkeret smelter inn i egget og at blandingen blir lys og luftig. Cirka fem minutter med håndvispen eller kjøkkenmaskinen.
- Rør inn kaffe og sjokoladeblandingen (rør godt i den først). Dersom du venter for lenge med å bruke sjokoladen, kan det danne seg litt sjokoladebiter som har stivnet nedi gryten. Da er det bare til å bruke sil, så er problemet løst.
- Bland i den puffete risen. Dersom blandingen blir for fuktig kan du tilsette mer puffet ris. Bland godt!
- Fordele risblandingen i små muffinsformer. Bruk cirka en toppet spiseskje til hver risbolle.
- Oppbevare i kjøleskap til servering