Risboller med hvit sjokolade

Disse risbollene tar cirka en time å lage.
Erstatt halvparten av kokesjokoladen med hvit sjokolade og få en karamell! Nammis!

Tenk at én liten ingrediens kan ha så mye å si. Jeg byttet ut halvparten av kokesjokoladen i standardoppskriften på risboller med hvit sjokolade og ble slått i bakken av hvor gode de ble. Den hvite sjokoladen gir risbollene en fløyelsmyk karamellsmak som virkelig er fantastisk. Min nye risbollefavoritt!!

Prøv også våre andre risboller

 

Du trenger:

  • 250 g delfiafett (eller annet kokosfett)
  • 100 gr lys kokesjokolade
  • 100 gr hvit sjokolade
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss sterk kaffe
  • 100 gr puffet ris

Slik gjør du det:

  1. Smelt delfiafettet og kokesjokoladene sammen på medium varme. Sett gryten til side, og avkjøl til det er såpass kaldt at du kan stikke fingeren nedi uten å brenne deg (cirka 20 minutter hvis du har normal smerteterskel).
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Det vil si at egg og sukker skal blandes sammen så lenge at sukkeret smelter inn i egget og at blandingen blir lys og luftig. Cirka fem minutter med håndvispen eller kjøkkenmaskinen.
  3. Rør inn kaffe og sjokoladeblandingen (rør godt i den først). Dersom du venter for lenge med å bruke sjokoladen, kan det danne seg litt sjokoladebiter som har stivnet nedi gryten. Da er det bare til å bruke sil, så er problemet løst.
  4. Bland i den puffete risen. Dersom blandingen blir for fuktig kan du tilsette mer puffet ris. Bland godt!
  5. Fordele risblandingen i små muffinsformer. Bruk cirka en toppet spiseskje til hver risbolle.
  6. Oppbevare i kjøleskap til servering

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.