Risboller med rosiner

Disse risbollene tar cirka en time å lage.
Gå helt crasy bananas og tilsett rosiner og romessens i risbollene. En helt ny smaksopplevelse.

Dette er risbollene for deg som er på jakt etter noe nytt og litt småcrasy: Rosiner og romessens i risbollene. Det høres helt syk ut, men er sykt godt!

Prøv også våre andre risboller

 

Du trenger:

  • 250 g delfiafett (eller annet kokosfett)
  • 100 gr lys kokesjokolade
  • 100 gr mørk kokesjokolade
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss sterk kaffe
  • 100 gr puffet ris
  • 3 dl rosiner
  • 20 dråper romessens (frivillig – du kan bruker bare rosiner også)

Slik gjør du det:

1. Smelt delfiafettet og kokesjokoladene sammen på medium varme. Sett gryten til side, og avkjøl til det er såpass kaldt at du kan stikke fingeren nedi uten å brenne deg (cirka 20 minutter hvis du har normal smerteterskel).

2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Det vil si at egg og sukker skal blandes sammen så lenge at sukkeret smelter inn i egget og at blandingen blir lys og luftig. Cirka fem minutter med håndvispen eller kjøkkenmaskinen.

3. Rør inn kaffe, romessens og sjokoladeblandingen (rør godt i den først). Dersom du venter for lenge med å bruke sjokoladen, kan det danne seg litt sjokoladebiter som har stivnet nedi gryten. Da er det bare til å bruke sil, så er problemet løst.

4. Bland i den puffete risen og rosinene. Dersom blandingen blir for fuktig kan du tilsette mer puffet ris. Bland godt – det skal være rosiner i alle risbollene

5. Fordele risblandingen i små muffinsformer. Bruk cirka en toppet spiseskje til hver risbolle.

6. Oppbevare i kjøleskap til servering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.