Rislapper

Rislapper
Nystekte, klassiske rislapper. Herlig norsk tradisjonsmat! Nammis!

En super måte å bruke grøtrestene på! Disse går ned på høykant! Ungene elsker risengrynsgrøt, så når rislappene kommer på bordet er det fest. Dette er ganske søtt, så for min del holder det med en liten en, så er jeg akkurat fornøyd.  Men ungene elsker dem! En super dessert eller snakserett!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE DESSERTER

 

Du trenger

  • 4 dl kald risengrynsgrøt eller riskrem
  • 3 egg
  • 3 ss smør
  • ½ ts kanel
  • ½ ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl mel
  • 3 ss sukker
  • + smør til steking

Toppes for eksempel med smør, syltetøy, nøtter, sjokoladesaus, rød saus, iskrem, eller sukker. Finn dine favoritter!

 

Slik gjør du

1. Smelt smøret forsiktig i en kjele.

2. Bland sammen grøten og eggene (bland inn ett og ett egg).

3. Bland sammen kanel, kardemomme, bakepulver, mel og sukker og rør inn sammen med grøten.

4. Så rører du inn det smeltede smøret

5. Stek i smør i et minutt på hver side. Du avgjør selv hvor store eller små lapper du vil ha, jeg pleier å bruke en suppeøse per lapp.

6. Avkjøl på rist. Best når de er lunkne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.