En rosenkålrett som faktisk smaker godt

Verdt å lage – verdt å spise
Hater du rosenkål? Da anbefaler jeg denne retten med rosenkål! Overraskende god.

 

Jeg var ikke sikker på hva som ventet meg da jeg prøvde meg på å lage en rosekålrett som faktisk skulle være god. Ville jeg bli hyllet av de andre kalkunspiserne og båret rundt på gullstol? Eller ville de bli forferdet og fylle sengetøyet mitt med gamle rosenkålblader og rekeskall i åpne hevnangrep? Og ville jeg selv klare å spise dette med smilet i behold? Da retten kom på bordet og gaffelen i munnen ble all tvil feid til side. Dette var ordentlig godt. Et friskt pust av grønne saker og deilig bacon på tallerkenen. Jeg ble riktignok ikke båret så lenge på gullstol, men fikk klar ordre om å lage igjen!

Her finner du masse annet digg tilbehør til kalkun

 

Du trenger

Nok til 6 personer

  • 400 gr rosenkål
  • 50 gram smør
  • 150 gr bacon, hakket i biter
  • 1 ss fersk basilikum , finhakket
  • 1 ts worcestershire sauce
  • 1 ss olivenolje
  • Krydres med salt og pepper
  • Anbefalt kjøkkenutstyr: food prosessor med snitteinnsats.

 

Slik gjør du:

1. Skyll rosenkålen, og kjør dem gjennom kjøkkenmaskinen med den snittegreien som gir tynnest skiver.

2. Fyll bollen med vann – og sett den til side litt.

3. Varm olje og smør på stekepannen og stek baconet med litt pepper på middels varme i 5-6 minutter til baconet er gyllent og fint. Tilsett basilikumen mot slutten av steketiden.

4. Hell rosenkålen i et dørslag/stor sil og la vannet renne litt av seg. Ha så over i stekepannen (det gjør ikke noe at rosenkålen fortsatt er ganske fuktig).

5. Stek på middels varme i ti minutter til, gjerne under lokk, til rosenkålen er myk og fin. Tilsett litt vann underveis, dersom det blir for tørt. Rør innimellom.

6. Trekk platen av varmen, og tilsett worcestershire-sausen og bland godt.

7. Smak, og vurder om du bør tilsette mer salt og pepper.

 

 

3 kommentarer til “En rosenkålrett som faktisk smaker godt

  1. Hvordan er denne å lage dagen før? Skal ha gjester 2 dager på rad og det hadde vært praktisk å kunne servere «rester» dag 2

    1. Hei Heidi! Beklager virkelig dårlig respons herfra, men kommentarene dine hadde blitt merket som spam. I tillegg har jeg ikke noe godt svar, jeg har nemlig ikke prøv å lage den dagen før, kun samme dag. Men hvis du prøvde, er jeg veldig nysgjerrig på hvordan det gikk 🙂

      god jul videre!

      Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.