Rullekake med sjokoladekrem

 Rullekake med sjokoladekrem
En saftig rullekake med tre ulike typer sjokolade. Nammis!

– Vet du hva vi hadde trengt her på kontoret? En ordentlig rullekake med sjokoladekrem! To av kollegaene på den nye jobben min hadde oppdaget at jeg likte å bake, og lunsjen var full av bakehint i dagene før det kommende avdelingsmøtet. Jeg følte at jeg måtte finne en ekstra god en siden dette var første gang jeg bakte til nyejobben, og denne oppskriften her, med tre forskjellige typer sjokolade og pynt på toppen virket lovende. Den gjorde i alle fall stor suksess hos den ene av jobbmøtekake-hinterne. Den andre var bortreist på dagen, og er fortsatt smått bitter. Så jeg må nok bake til neste møte også.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE RULLEKAKER

Du trenger

(til en stor rullekake i langpanne (33*42 cm)

  • 7 egg, romtempererte
  • 175 gram sukker
  • 175 gram mel
  • 60 gram kakaopulver
  • 2 ½ ss melk
  • 230 gram smør, romtemperert
  • 230 gram melis
  • 100 gram hvit sjokolade, smeltet
  • 120 gram melkesjokolade, smeltet
  • 60 gram kokesjokolade, smeltet
  • Pyntes med : 60 – 100 gram sjokoladekrøller fra melkesjokoladen og kokesjokoladen som er «til overs» i pakningen

 

Til en mindre rullekake (en mindre kakeform på størrelse cirka med et A4-ark)

  • 3 egg, romtempererte
  • 75 gram sukker
  • 75 gram mel
  • 25 gram kakaopulver
  • 1 ss melk
  • 100 gram smør, romtemperert
  • 100 gram melis
  • 50 gram hvit sjokolade, smeltet
  • 50 gram melkesjokolade, smeltet
  • 25 gram kokesjokolade, smeltet
  • Pyntes med : 40 – 60 gram sjokoladekrøller fra melkesjokoladen og kokesjokoladen som er «til overs» i pakningen

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme).

2. Så tar du eggene og sukkeret i en skål og pisker dem til eggedosis. Det vil si at egg og sukker skal blandes sammen så lenge at sukkeret smelter inn i egget og at blandingen blir lys og luftig. Det bidrar til å få seige, deilige og luftige bakverk. Cirka fem minutter med håndvispen eller kjøkkenmaskinen.

3. Vend inn mel, kakaopulver og melk. Gjør det så forsiktig at mest mulig av luften i eggedosisen beholdes, men allikevel så lenge at alt er én jevn røre.

4. Hell røren over på et stekebrett med bakepapir og fordele røren jevnt utover hele bakebrettet – også i hjørnene. Bruk de to minuttene det tar å gjøre dette skikkelig – og du vil elske deg selv senere.

5. Stek midt i ovnen i cirka ti minutter til den så vidt er ferdig, og litt svampete å trykke på.

6. Nå kommer det som er litt vanskelig. Nå må du nemlig snu den varme bunnen opp-ned, for å sikre at den «rette siden» kommer ut på den ferdige rullekaken. Og dette skal gjøres mens kaken er varm. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle (må være like stort eller større enn selve rullekaken) ved siden av stekebrettet. Bruk begge hendene, og ta tak i bakepapiret på den ene siden. Pust dypt, ha troen på deg selv og og trekk kaken over på håndkleet, slik at bakepapiret kommer øverst. Gjør det rolig, men bestemt, så går det fint.

7. Pell bakepapiret forsiktig av kaken.

8. Nå skal du rulle sammen kakebunnen til en tett rullekake, og la den kjøle seg ned mens den er sammenrullet. Bruk kjøkkenhåndkle og rull kakebunnen så tett som mulig. Pakk inn i kjøkkenhåndlet og sett i kjøleskapet en halvtime-time til den er helt avkjølt.

9. Så er det tid for fyll: Pisk sammen romtemperert smør og melis til det hele er en lett og luftig blanding.

10. Smelt melkesjokoladen i vannbad og rør inn.

Vannbad betyr at du smelter sjokoladen med indirekte varme. Knekk sjokoladen i biter og legg bitene i en metallskål eller glasskål over en kjele med varmt/småkokende vann og lar det stå urørt til det smelter. Pass på at det ikke kommer vann opp i skålen. Pass også på at skålen ikke berører det kokende vannet, for da blir sjokoladen smeltet for raskt. Når alt ser smeltet ut rører du i sjokoladen med en tresleiv (ikke metall), for å sikre at det ikke er noen klumper i sjokoladen.

11. Rull ut kakebunnen og smør fyllet jevnt utover. La det være en stripe på en centimeter eller to på toppen av langsiden uten fyll.

12. Så ruller du sammen kaken igjen, så tett som mulig. Trim av kantene slik at de er jevne, og legg rullen på en rist med splitten ned.

13. Smelt den hvite sjokoladen i en kjele på medium varme mens du rører hele tiden (hvit sjokolade er håpløst å smelte i vannbad, nemlig). Så snart den er ferdig smeltet heller du den over toppen av rullekaken.

14. Smelt kokesjokoladen i vannbad og skvett utover kaketoppen.

15. Bruk en kniv og skrap av flak av melkesjokoladen og kokesjokoladen som er til overs fra tidligere og strø flakene over toppen av rullekaken.

16. Flytt over på serveringsfat – la gjerne stå noen timer i kjøleskapet for å sette seg ordentlig før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.