Safrankylling

Safrankylling
Spennende marrokansk kyllingrett med løk, safran og kanel. Nammis!

Og vi skal utenriks… Denne gangen til Marokko og denne fantastiske kyllingretten med safran og løk og kanel og masse snadder. En fyldig og smaksrik rett som metter godt. Jeg serverte den en kveld der jeg hadde min søster fra Bergen på besøk samtidig som Madammen hadde broren og kjæresten hans på besøk fra Trondheim. Stemningen var godt og praten gikk på super-høygir hos alle, men da middagen kom på bordet ble alle så henført av maten i noen minutter at de rent glemte å prate hele tiden. Og når den forsamlingen er stille rundt bordet – ja, da vet man at man har servert noe godt!

Prøv også våre andre kyllingretter

 

Du trenger:

Til cirka fire personer

  • 1 kg kyllingkjøtt uten skinn (Jeg brukte en kombinasjon av kvalitetskyllinglår og ferdige lårfileter)
  • 2 store gulløk, kappet i skiver
  • 1 ss malt ingefær
  • 1 ts malt pepper, hvitt
  • ½ ts malt pepper, svart
  • 2 stk hel kanelstang
  • 1 ts safrankrydder, malt (eller most litt i morter)
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 4 ss smør
  • 4 ss olivenolje
  • Pynt: finhakket fersk koriander (kan sløyfes)
  • Serveres med: ris og gjerne en frisk salat

 

Serveringstips: Bland risen sammen med litt av den oljete vesken som ligger igjen i gryten etter du har tatt ut kyllingen. Da får du en herlig gul og smaksrik ris.

Slik gjør du

1. Gjør klar kyllingen. Fjern eventuelt skinn, kapp hele lår i to deler og tørk av kyllingen med et kjøkkenpapir som ikke loer. Del gjerne hele kyllinglår i to. Husk ekstra god håndhygiene når du håndterer rå kylling. Vask hender og utstyr før du bruker det på noe annet.

2. Bland alle ingrediensene i en stor gryte med lokk og kok forsiktig opp til kokepunktet.

3. Nå skal alt koke på lav i cirka 1 time (til kyllingen er mør og løsner fra beina). Rør innimellom og vær påpasselig med at ingenting brenner seg – da har du det for varmt. Ikke tilsett vann under kokingen.

4. Sett risen på koking slik at den er ferdig samtidig med kyllingen.

5. Fjern kanelstengene etter koketiden er over

6. Jeg synes det var litt mye olje i gryten etter en times koking, så jeg valgte å sile bort all overflødig olje før jeg danderte retten på serveringsfat. Jeg tok vare på oljen, og blandet litt av den sammen med risen. Jeg blandet én og én spiseskje til risen var akkurat passe gul og oljete – og det ble veldig godt.

7. Pynt gjerne kyllingen og risen med finhakket koriander.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.