Saftige kyllingfileter

Saftige kyllingfileter
Saftige, ovnsbakte kyllingfileter med sprø skorpe. Sererveres med ris og mango. Nammis!

Det er ett eller annet med kylling, altså. Og det er ett eller annet med kylling og mango. Og ris. Når den er ekstra saftig. Og når den har har en superdigg krydderblanding på seg. Og sprø stekeskorpe. Og er enkel å lage. Og når den blir servert på en kjedelig mandag. Ja, eller på en festkledd lørdag. Eller til lunsj. Når som helst, egentlig. Er vel bare å begynne å lage denne retten med én gang, tenker jeg.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE KYLLINGRETTER

Du trenger:

Til to personer

  • 2 store eller 3 små kyllingfileter
  • 2 ss olje

Krydderblanding:

  • 1 ½ ss brunt sukker
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts timian
  • ½ ts hvitløkspulver
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Serveres med: ris
  • Kan pyntes med: fersk persille, mangoterninger og kiwibær.

 

TIPS: Ha litt bakepapir i bunnen på den ildfaste formen, så sparer du en del hazzel med oppvasken.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 220 grader (over- og undervarme, gå ned til 200 om du bruker varmluft).

2. Bruk en kjevle eller noe sånt og slå kylingfiletene flate, slik at alle er like flate. 1 ½ cm tykkelse er supert.

3. Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen i en liten bolle

4. Legg kyllingfiletene opp-ned i en ildfast form, og gni dem inn med halvparten av oljen. Strø så halvparten av krydderblandingen jevnt over dem.

5. Snu dem, og gni resten av oljen inn på andre siden. Og så fordeler du resten av krydderblandingen jevnt over filetene.

6. Stekes cirka 18 minutter i ovnen. Da skal stekeskorpen være gyllen og fin. Hvis du bruker steketermometer, er det 65 grader som gjelder. Om du er usikker på om kyllingen er ferdig, kan du stikke en skarp kniv inn i den. Hvis det bare er klar kraft som kommer ut, så er den ferdig.

TIPS! Du kan selvsagt bruke dette på kyllinglår også, men da må du steke dem litt lengre. Kommer litt an på størrelsen, men cirka 25 – 30 minutter bør være fint. Se hva som står på pakningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.