Saftige nakkekoteletter

Saftige nakkekoteletter
Møre, langtidsstekte og saftige nakkekoteletter med grønnsaker, ovnsbakte poteter og en enkel saus. Nammis!

Nakkekoteletter er et supert og allsidig kjøttstykke med en fantastisk smak som passer året rundt. Jeg elsker dem grillet med en digg marinade, i en høstgryte med rotgrønnsaker, kokt i brun saus, stekt i panne med litt salt og pepper eller langtidsstekt i ovnen som dette. Lav ovnstemperatur, lang tid og mange spennende smakstilsetninger gir en saftig, mør og spennende middag med nakkekoteletter.

SJEKK UT VÅRE ANDRE RETTER MED KOTELETTER

 

Du trenger

Til fire personer

  • 6 nakkekoteletter (altså halvannen til hver – her må du nesten vurdere hvor sultne folk du lager middag til)
  • 3 gulrøtter, skrelt og skåret i fire biter hver
  • 3 selleristenger, skåret i to
  • 1 løk, skåret i båter (kan ha skallet på)
  • 3 fedd hvitløk med skallet på, knust med håndbakken eller kniven
  • 70 gram smør
  • Krydres med: salt, pepper og chilipulver
  • 6 ss soyasaus (gjerne sånn grønn med redusert salt)
  • 1 dl oksekraft
  • 1 – 2 dl melk eller matfløte
  • Serveres med ovnsbakte poteter og lettkokt brokkoli

 

SERVERINGSTIPS: Servere med ovnsbakte poteter. Ha så mange poteter som du tror du trenger (jeg beregner to per pers) i en ildfast form. Ha over 2 ss olivenolje og bland slik at hele poteten er dekket. Strø over litt salt og ha i ovnen like lenge som kjøttet.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 125 grader.

2. Sørg for å ta ut kjøttet fra kjøleskapet en stund før det skal i ovnen, slik at det får romtemperatur.

3. Tørk godt av kjøttet og krydre det med salt, pepper og chilipulver.

4. Legg kjøttet i en romslig ildfast form.

5. Gjør klar grønnsakene og legg dem mellom kotelettene sammen med smøret.

6. Så heller du 1 ss soyasaus over hver kotelett.

7. Sett inn i ovnen og la stå i en time Da heller du 1 dl oksekraft i bunnen.

8. La kotelettene stå i cirka to timer til (altså tre timer til sammen) – til kotelettene er møre og gjennomstekte.

9. Ta kotelettene og gulrøttene over på serveringsfat og la dem hvile i ti minutter mens du gjør klar sausen (og gjerne litt lettkokt brokkoli).

10. Sil av sjyen slik at du tar vare på vesken. Grønnsakene kan du kaste – de har gjort jobben sin.

11. Rør skyen inn sammen med melk eller fløte. Hvor mye du tilsetter avhenger av hvor tykk du vil ha den. Rør inn litt og litt til du har den tykkelsen du vil ha. Smak og se om du trenger mer salt eller pepper. Varm opp til kokepunktet og servere.

4 kommentarer til “Saftige nakkekoteletter

  1. Dette ligner mye på min oppskrift og er en enkel og nydelig rett. Imidlertid steker jeg på noe høyere temperatur og bruker folie over formen, for å holde kraften inne (jeg tar kraften i med en gang og bruner kottlettene på panne, før jeg legger de i steke formen). Imidlertid skjønner jeg ikke hvorfor du kaster grønnsakene? Jeg siler bort kraften i et hjørne av ovns formen, denne benytter jeg til saus. Tar så av folie og lar alt tørke litt mens jeg tilbereder sausen, så setter jeg enten hele formen på bordet, eller jeg tar utav koteletter og legger de på et fat og grønnsakene på et annet. Serverer med herlig brun fløtesaus laget på kraften, tyttebær, grønnsaker fra formen og gjerne dampede grønne erter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.