Saftige vaniljemuffins

Saftige vaniljemuffins
Deilig lys vaniljemuffins pyntet med friske bær og melisglassur. Nammis!

Muffins er kult det, men jeg synes det er så veldig ferskvare. Det hadde vært utrolig digg å kunne lage dem dagen i forveien, uten at de ble harde og gamle. Et triks da er å bytte ut smør med olje. Da kan de holde de seg saftige og gode i flere dager. Denne oppskriften er i tillegg ganske lett, rask og ukomplisert. Nesten suksessgaranti på disse!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE MUFFINS

 

Du trenger

Til cirka 24 små muffins

  • 350 gram mel
  • 400 gram sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ½ dl melk
  • 1 ¼ dl olje
  • 1 ss vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
  • 2 egg
  • 2 ½ dl vann

 

TIPS! Jeg pyntet disse med friske bær og en enkel melisglassur. Bruk gjerne noen av mine andre oppskrifter på muffinstopping.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader og gjør klar et muffinsbrett med 24 vanlige muffinsformer (sånne vanlige små du får i butikken). Alternativt 12 store.

2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en bakebolle.

3. I en annen bolle rører du sammen vann, melk, olje, vaniljeektrakt og egg.

4. Ha så det våte oppi det tørre og rør sammen til det hele er én jevn røre (den blir ganske tyntflytende. Bruk gjerne en slikkepott, og skrap på sidene og bunnen av bakebollen, slik at alt det tørre blir med.

Du trenger ikke røre lengre enn til det akkurat er blandet sammen, for jo lengre du rører – jo seigere blir det, på grunn av fibrene i melet.

5. Så heller du røren oppi muffinsformene, muffinsformene skal være cirka halvfulle.

6. Så steker du dem i cirka 15 minutter. Test om de er ferdige med å stikke en kakepinne i midten på én av muffinsene. Hvis pinnen kommer opp tørr, eller bare med et par smuler, så er de ferdige. (Hvis du bruker større muffinsformer, kan de betyr lengre steketid. Følg med!)

 

TIPS! Inviter venner på pynt-din-egen-muffins-party. Kjøp masse forskjellig digg tilbehør og lag glassur i flere farger. Moro for alle!

Saftige vaniljemuffins

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.