Salte hamburgerbrød med valmuefrø

Brødene er toppet med salt og valmuefrø
Den gylne stekeskorpen med saltsmak og valmuefrø gir en annen og nydelig smaksopplevelse enn de lyse standardbrødene med sesamfrø. Nammis!

Jeg synes det er kjekt å ha litt ulike burgerbrødoppskrifter i arsenalet, slik at hjemmelagde burgerbrød aldri blir monoton rutine. Denne oppskriften gir 8 deilige hamburgerbrød som er myke og gode på innsiden og med en spennende saltsmak i skorpen. Enkel å lage, og cirka midt på treet når det gjelder tidsbruk.

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger

Til 8 burgerbrød

  • 2 ss olivenolje
  • 1,2 dl vann
  • 1 ½ ss melk
  • 1 ¼ ss sukker
  • 1 1/8 ts tørrgjær
  • 240 gram mel (Bruk gjerne ekstra finmalt)
  • ¾ ts salt
  • 1 ½ ss smør, romtemperert
  • Pensles med egg
  • Pyntes med salt og valmuefrø

Slik gjør du:

1. Bland mel og salt i en bolle

2. Smuldre smøret i melblandingen

3. Varm melk og vann opp til 25 – 30 grader og bland med gjær og sukker. La denne blandingen stå å hvile i cirka fem minutter.

4. Elt deigen hardt i minst ti minutter.

5. Nå er deigen litt bløt og klissete. Og det skal den være! Ikke fall i fristelsen til å tilsett mer mel.Hel heller litt olje i en bakebolle og ha deigen oppi. Så snur du deigen, slik at det er olje på alle sider av deigen. Dekk til bollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i 90 minutter.

6. Elte deigen lett, og del den opp i 8 deler. Disse 8 delener ruller du ut til fine runde deigballer. Siden deigen er litt klissete, kan denne delen av kokkeleringen bli litt grisete. Mitt tips er å ha lett fuktige hender. Da går alt så meget lettere.

7. Legg alle deigdelene på et bakebrett med god avstand mellom hver del.

8. Dekk til med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la etterheve i minst en time.

9. Pensle deigen med egg, og ha raust med salt (gjerne nykvernet havsalt) og valmuefrø på toppen.

10. Stek i 14 minutter på 210 grader til brødene er godt gylne.

11. Heves på rist i minst 10 min før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.