Salte karamellmuffins

Salte karamellmuffins
Trippel saltkaramelllykke: Muffins med salt karamellsmak i kaken, fyllet og kremen. Nammis!

Beklager dersom det er noe skrivefeil og sånt i dette innlegget. Tastaturet er nemlig fullt av muffinssmuler og salt karamell. Jeg klarer bare ikke å stoppe å spise disse muffinsene, nemlig. Helt eventyrlig god kombinasjon av fersk saftig kake og salt-søt karamellfyll toppet av en luftig karamellkrem.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE «CUPCAKES-OG-SÅNT»-OPPSKRIFTER

Du trenger:

Til 15 muffins

Til kakene

  • 200 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 110 gram usaltet smør, romtemperert
  • 100 gram hvitt sukker
  • 90 gram brunt sukker
  • 2 egg, romtemperert
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 1 1/2 dl kefir eller skummet kulturmelk

Til karamellfyllet

  • 100 gram sukker
  • 40 gram smør
  • 5 ss fløte, romtemperert

Karamellsmørkrem

  • 50 gram sukker
  • 2 ss vann
  • 4 ss fløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 230 gram smør
  • 1/2 ts salt
  • 190 gram melis

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 190 grader (over- og undervarme)

2. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle, og sett den til side

3. Piske smøret og sukkeret sammen til en luftig masse, gjerne et par minutter i kjøkkenmaskinen.

4. Rør så inn ett og ett egg til hvert egg er ferdig innblandet. (Dersom det fester seg mye røre på siden av bakebollen når, er det bare til å skrape det av og ha i midten av bollen igjen. På den måten sikrer du at alt blir blandet riktig)

5. Bland så i vaniljeekstrakt (hvis du bruker pulver, kan du heller blande det sammen med melet)

6. Nå skal du blande inn mel og kefir. Vær tålmodig og tilsett litt og litt mens du rører.

7. Når alt er innblandet og røren er en jevn miks er det på tide å fylle muffinsformene. (Jeg bruker sånne normale muffinsformer – ikke de gigantiske amerikanske, men ikke de minste heller).

8. Fyll hver muffinsform cirka halvparten opp.

9. Stek i cirka 25 minutter (kortere om du bruker små muffinsformer, lengre hvis du bruker store).

10. La avkjøles helt før du begynner på neste steg.

Karamellfyllet

11. Smelt sukkeret på medium varme i en stor gryte. Her gjelder det å være tålmodig og vente til sukkeret smelter helt og får en dyp mørk farge,.

12. Kutt opp det romtempererte smøret i gryten og rør til smøret er smeltet inn.

13. Så tilsetter du fløten, og nå er det viktig at den er romtemperert eller varm. Uansett vil det frese godt i gryten. Tilsett litt av gangen og rør til alt er en jevn masse.

14. Dersom du får noen klumper i kremen når du rører inn fløten, så prøv å røre videre til de løser seg opp. hvis ikke det går, så kan du sile karamellen før du skal bruke den.

15. La karamellen avkjøle seg noen minutter.

16. Grav så en liten grop i midten av hver muffins med en teskje eller lignende. 1 ts virker ikke som så mye, men det holder veldig lenge, siden selve kaken og kremen smaker ganske mye karamell.

17. Hell så cirka 1 ts karmellfyll ned i gropen, og sett kakebiten du fjernet tilbake igjen i muffinsen.

Smørkrem med karamell

18. Bland sammen sukker og vann i en kjele og kok opp på medium varme, uten å røre.

19. Vær tålmodig, og vent til blandingen får en mørk farge.

20. Ta så kjelen av pannen og rør sakte inn (romtemperert eller varm) fløte og vaniljeekstrakt. Rør til blandingen er jevn.

21. Dersom du får klumper i karamellen kan du sile den før du har den oppi kremen.

22. La karamellen kjøle seg ned i cirka 20 minutter. Den skal være så kald at du kan ha fingertuppen nedi uten å brenne deg, men så varm at den fortsatt flyter.

23. Ha så salt og smør i kjøkkenmaskinen og bland sammen noen minutter til det er lett og luftig

24. Bland så inn melis og rør til alt er en javn blanding.

25. Hell så karamellen over i blandingen og rør videre til alt er en jevn og luftig smørkrem.

26.  Fordele så kremen på alle muffinsene (gjerne med sprøytepose).

27. Du må gjerne pynte muffinsene, men jeg synes de var gode og fine uten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.