Saltkaramellkrem

Slik ser kremen ut når den er ferdig. Fyldig, søt og salt!
Helt sinnsykt god krem. Klarer du å la være å lukke øynene og sukke henført når du smaker på denne er du god!! Nammis!

Denne saltkaramellkremen er litt som bacon. Det er nesten ingenting som ikke blir bedre av å ha denne til. Denne gangen brukte jeg den som fyll i fastelavnsboller, men jeg kunne brukt den som pålegg, på iskrem, jeg kunne smurt inn en eplebit med denne kremen og lagt den noen minutter på grillen, jeg kunne spist den rett fra skålen med skje eller jeg kunne hatt den på bacon. Allsidig, lettlaget og lykkefremmende.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE TING MED KARAMELL

Du trenger

    • 100 gram sukker
    • 2,5  dl kremfløte
    • 30 gr smør
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1/2  ts salt

Slik gjør du

1. Smelt sukkeret til karamell på middels sterk varme i en liten kjele til den har en gyllen farge. Prøv å ikke røre i den underveis.

2. Mens sukkeret smelter, kan du varme opp fløten til det ryker av den.

3. Når sukkeret er ferdig og gyllent, ta kjelen av gryten og tilsett deretter fløten litt etter litt mens du hele tiden rører. Her er det viktig å bare tilsette litt fløte av gangen, hvis ikke klumper sausen seg. (Det gjør ingenting hvis den klumper seg litt i starten, det rører du ut underveis. I verste fall får du bare sile kremen når den er ferdig),

4. Når karamellen og fløten er ferdig blandet inn, tilsetter du smør og vaniljesukker.

5. Sausen skal så koke på middels sterk varme i ca. 10 minutter.

6. Rør inn saltet helt til slutt.

Kremen ble brukt i fastelavnsbolle sammen med krem og nybakt kjeks denne gangen
Sausen kan brukes til alt – her brukte jeg den som fyll i en fastelavnsbolle, Himmelske boller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.