Misforstå meg rett: Anden (lenke) var knallgod, men det var denne sausen som virkelig gjorde festen. Under stekingen lot vi fettet og kraften fra anden dryppe ned på et stekbrett med hvitløk og laurbær og rotgrønnsaker, slik at det fikk enda bedre smak. Fettet og kraften blandes så med en basissaus og tilsettes mer smak og mer fylde. Det hele blir så kokt raskt sammen til et eventyr av en saus. Helt fantastisk!
SJEKK UT VÅRE ANDRE SAUSER
Du trenger:
- 1 ss smør
- 1 ss mel
- 3 dl kraft fra and (har du ikke andekraft kan du erstatte med kyllingkraft)
- 1 ss andefett (Har du ikke andefett kan du tilsette litt mer smør eller fløte)
- 1 ss tyttebærsyltetøy
- 1 ½ ss sterk kaffe
- ¼ ts salt og pepper
- Noen dråper sukkerkulør
- ½ dl fløte
TIPS! Vil du ha en saus som smaker mer? Tilsett gjerne soyasaus, brunost eller noen friske urter i sausen.
Slik gjør du:
1. Smelt smør på middels varme i en kjele
2. Rør inn melet og stek på middels varme i 5 – 10 minutter. Temperaturen må være så lav at smørblandingen ikke får stekeskorpe.
3. Tilsett kraften litt og litt og rør godt hele veien
4. Tilsett fett, syltetøy, fløte og kaffe og rør godt.
5. Krydre med salt og pepper. Smak på sausen og vurdere om den trenger mer krydder eller mer av de andre smakene. Juster til du er fornøyd.
6. Så tilsett du litt sukkerkulør (LITT er kjerneordet her, for det skal ikke mange dråpene til for å gi sausen en snasen brunfarge). Sukkerkulør er kun for fargens skyld – Så hvis du synes det er litt jålete kan du gjerne skippe det.
7. La sausen småkoke i fem minutter, og så er den klar til servering.
Fløten. Skal den ikke i sausen, den, eller?
Ja, beklager den!
Det skal den.
M