
Dette er en saus til viltsteker, perfekt spesielt til elgstek. Den er fyldig og smaksrik og setter en ekstra god spiss på kjøttmåltidet. Med litt brunost i sausen får sausen en ekstra smaksdybde som bare gjør den enda bedre. Sausen baserer seg på at du bruker kraft fra steken (se hvordan her), men du kan selvsagt bruke eller spe på med ferdiglaget viltkraft (eller oksekraft) hvis du ikke har noen annet.
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE SAUSER
Du trenger:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 5 dl kraft fra steken
- 4 skive brunost (kan sløyfes)
- 1⁄2 dl kremfløte
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
TIPS! Vil du ha litt mer smak? Tilsett 1 ss tyttebærsyltetøy eller ripsgele eller
TIPS! Vil du ha litt annen smak? Bytt ut fløten med rømme eller creme fraishe
Slik gjør du:
1. Smelt smøret i en liten kjele på medium varme.
2. Rør inn melet og stek forsiktig i et minutt eller to (blandingen er ganske tørr og klumpete nå, men det gjør ingenting, bare sørg for at du rører hele tiden og at du rører i hele kjelen sånn at ingenting brenner seg fast).
3. Tilsett så noen dråper av kraften, mens du rører. Fortsett med røringen og tilsett litt og litt kraft til alt er rørt inn til en jevn saus.
4. Tilsett så fløte og brunost (og eventuelt syltetøy) og rør godt.
5. Smak til med salt og pepper.
6. La koke minst fem minutter før servering.
Hvilke poteter skal du servere til?