Saus til kalvestek

Saus til kalvestek
Intet saftig kjøttmåltid er fullkomment uten en tykk, deilig saus! Nammis!

Jeg er veldig glad i Madammen, men innimellom sliter jeg med å forstå henne. For eksempel hver gang vi har saus til middag. Hun er nemlig ikke så glad i saus. Så når sauseskålen med dampende, smaksrike herligheter går rundt bordet, så sender hun den rolig videre, og er fornøyd. Galskap. Sausen, som er prikken over i-en til ethvert kjøttmåltid. Men innimellom er det kjekt også, for denne sausen til kalvestek var så godt, at jeg nesten trengte hele sauseskålen for meg selv.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE SAUSER

 

Du trenger:

  • 3 ss mel
  • 3 ss smør
  • 5 dl kraft (helst den kraften som drypper fra steken, men du kan også bruke eller fylle på med vanlig oksekraft)
  • 2 dl fløte
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

 

TIPS! Vil du ha litt mer smak? Tilsett 1 ss tyttebærsyltetøy eller ripsgele eller 3 skriver brunost

 

Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en liten kjele på medium varme.

2. Rør inn melet og stek forsiktig i et minutt eller to (blandingen er ganske tørr og klumpete nå, men det gjør ingenting, bare sørg for at du rører hele tiden og at du rører i hele kjelen sånn at ingenting brenner seg fast).

3. Tilsett så noen dråper av kraften, mens du rører. Fortsett med røringen og tilsett litt og litt kraft til alt er rørt inn til en jevn saus.

4. Tilsett så fløte (og evtentuelt syltetøy/brunost) og rør godt.

5. Smak til med salt og pepper.

6. La koke minst fem minutter, før servering.

Én kommentar til “Saus til kalvestek

  1. Tilbaketråkk: Kalvestek

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.