Saus til kjøttpudding

Saus til kjøttpudding
Saftig kjøttpudding servert med denne utrolig gode sausen og potetstappe! Nammis

Jeg var i middagshimmelen. Kjøttpuddingen stod på bordet, potetstappen oste av smør og fløte og sausen dampet smaker og lukter. Dette var middagen sin, altså! Kjøttpuddingen er et kapittel for seg selv (lenke), men sausen, dere: En fyldig og mørk brun saus med litt ekstra smakspiff. Den ser ut som en vanlig (kanskje litt ekstra digg) brun saus, men når du smaker på den får du plutselig en fest av krydder og urter og chili og Worcestershire i munnen. Denne sausen bør du prøve, enten til kjøttpudding eller noe annet.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE SAUSER

Du trenger:

  • 40 gram smør
  • 40 gram hvetemel
  • 4 dl oksekraft
  • 5 ss melk
  • ¼ ts timian
  • ½ ts chilisaus
  • ½ ts Worcestershire sauce
  • ½ ts sukkerkulør (kan sløyfes)
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

 

TIPS! Denne sausen smaker nok også godt til karbonader, Stek, sheperds pie, medisterkaker, snitsler, minikjøttpuddinger og biff!

Slik gjør du

1. Smelt smøret i en kjele, på medium varme.

2. Når smøret er smeltet rører du inn melet til en tykk melgrøt. Hold varmen på medium, og stek det i 3-5 minutter mens du rører hele tiden. Da får ikke sausen noe melsmak senere.

3. Rør inn oksekraften (Rør inn litt og litt av gangen, så unngår du klumper i sausen).

4. Så tilsetter du melk, timian, chilisaus, Worcestershire sauce og sukkerkuløren. Rør inn alt

5. Krydre så med salt og pepper.

6. Smak på sausen, og sjekk at alt smaker nok.

7. Så er det bare til å servere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.