Saus til pinnekjøtt

Saus til pinnekjøtt
Dampende herlig pinnekjøtt med frisk kålearbistappe og en nydelig saus på toppen! Nammis!

Saus? Til pinnekjøtt? Skal du ha saus? Til pinnekjøtt? Hva? Saus? Ja, hjemme hos oss har det nok ikke vært så mye saus til pinnekjøtt opp gjennom tidene. Vi har klart oss uuuutmerket godt med ufiltrert pinnefett. Så naturlig nok var jeg skeptisk da noen foreslo saus. Til pinnekjøtt. Galskap! Men jeg er jo en åpen og modig kar, så jeg lot meg overtale til å prøve. Og vet du, det var faktisk supergodt!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE JULEOPPSKRIFTER

Du trenger:

  • 3 dl pinnekjøttkraft (gjerne silt)
  • 3 dl lettmelk
  • 2 ss mel
  • 1 ss creme fraishe
  • 1 ts sukker
  • ¼ ts pepper eller enebær
  • 1 ss tyttebærsyltetøy

 

Slik gjør du:

1. Kok opp kraften.

2. Bland sammen mel og melk og rør dette godt inn i kraften.

3. Kok opp igjen, og la småkoke 5 minutter.

4. Så rører du inn creme fraishe, sukker, pepper og tyttebærsyltetøy.

 

Prøv også verdens beste kålerabistappe

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.