Scones

Scones
Nybakte, varme scones er perfekt som en kjapp kveldssnacks eller til overraskelsesgjester.

Mandag: Hei. Vi kommer kanskje innom på søndag, hvis det passer?

Mandag: Ja, bare stikk innom. Når på dagen tror dere at dere kommer?

Søndag kveld: Nå drar vi. Vi er hos dere om 25 minutter.

Her var det bare én ting å gjøre: Scones! De er raske, de er enkele og de smaker kjempegodt, særlig når de er heeeelt ferske!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE BAKEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

til 6 stk

  • 500 gram mel
  • 4 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 4 ss smør, romtemperert
  • 1 egg
  • 1 ½ dl melk (gjerne H-melk eller surmelk)
  • Pensles med (ett sammenpisket egg)

Serveres med for eksempel krem, syltetøy, kaffe, kakao, te, ost, smør eller rømme.

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland mel, bakepulver og salt i en bakebolle.

3. Smuldre smøret inn i melblandingen, til det ser ut som en haug med brødsmuler.

4. Pisk lett sammen egg og melk og bland dette inn i deigen, litt og litt om gangen.

5. Bland inn til du får en fast, myk deig som ikke setter seg for mye fast i fingrene. Tilsett mer mel eller veske om det trengs (gjelder særlig om du dobler deigen).

6. Ha deigen ut på benken, og form deigen til et cirka 3-4 centimeter høyt rektangel. Pass på at deigen er like høy overalt.

7. Bruk et «vanlig kjøkkenglass» (5-6 centimeter i diameter) til å stikke ut runde scones-stykker, og sett dem på bakebrett med litt avstand mellom hverandre.

8. Sett sammen deigen du får til overs til et nytt rektangel, og fortsett til du har brukt all deigen.

9. Pensle scones-toppene med egg.

10. Stek midt i ovnen i cirka 13 minutter.

11. De er best når de er helt ferske.

Én kommentar til “Scones

  1. Alltid hyggelig med en 25 minutters advarsel når man får besøk! Så rekker man å rydde litt og lage noe god mat!

    Men det ser ut som du ordnet bra med disse sconesene! Godt med nybakt brød!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.