Mandag: Hei. Vi kommer kanskje innom på søndag, hvis det passer?
Mandag: Ja, bare stikk innom. Når på dagen tror dere at dere kommer?
Søndag kveld: Nå drar vi. Vi er hos dere om 25 minutter.
Her var det bare én ting å gjøre: Scones! De er raske, de er enkele og de smaker kjempegodt, særlig når de er heeeelt ferske!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE BAKEOPPSKRIFTER
Du trenger:
til 6 stk
- 500 gram mel
- 4 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 4 ss smør, romtemperert
- 1 egg
- 1 ½ dl melk (gjerne H-melk eller surmelk)
- Pensles med (ett sammenpisket egg)
Serveres med for eksempel krem, syltetøy, kaffe, kakao, te, ost, smør eller rømme.
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Bland mel, bakepulver og salt i en bakebolle.
3. Smuldre smøret inn i melblandingen, til det ser ut som en haug med brødsmuler.
4. Pisk lett sammen egg og melk og bland dette inn i deigen, litt og litt om gangen.
5. Bland inn til du får en fast, myk deig som ikke setter seg for mye fast i fingrene. Tilsett mer mel eller veske om det trengs (gjelder særlig om du dobler deigen).
6. Ha deigen ut på benken, og form deigen til et cirka 3-4 centimeter høyt rektangel. Pass på at deigen er like høy overalt.
7. Bruk et «vanlig kjøkkenglass» (5-6 centimeter i diameter) til å stikke ut runde scones-stykker, og sett dem på bakebrett med litt avstand mellom hverandre.
8. Sett sammen deigen du får til overs til et nytt rektangel, og fortsett til du har brukt all deigen.
9. Pensle scones-toppene med egg.
10. Stek midt i ovnen i cirka 13 minutter.
11. De er best når de er helt ferske.
Alltid hyggelig med en 25 minutters advarsel når man får besøk! Så rekker man å rydde litt og lage noe god mat!
Men det ser ut som du ordnet bra med disse sconesene! Godt med nybakt brød!