Scouse pai: Kjøttpai fra Liverpool

Scouce pai
En god gammeldags kjøttgryte med saltkjøtt, rotgrønnsaker og et sprøtt lag butterdeig på toppen. Nammis!

Scouse – den engelske versjonen av lapskaus er en elsket tradisjonsrett og klassisk pubmat i Storbritania. Denne versjonen er oppgradert til en pai, men under det sprøstekte laget med butterdeig finner du en herlig lapskaus med saltkjøtt, saus og grønnsaker. Et dugelig måltid og en fest for ganen!

Du trenger:

  • 1 kg lammekjøtt på bein (Jeg brukte lammelår)
  • 2 løk, kappet i skiver
  • 4 gulrøtter, kappet opp i store biter
  • 400 gram poteter, delt i store terninger
  • 5 dl oksekraft
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts timian
  • Et flak fryst butterdeig, opptint
  • 1 egg
  • Olivenolje til stekning
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Brun lammekjøttet i olje i en gryte 1-2 minutter på hver side.

2. Senk varmen litt, ta ut kjøttet fra gryten og stek løken i samme gryten i 5-10 minutter til den er myk, men ikke brunet.

3. Ha oppi kjøttet og resten av ingrediensene (utenom egg og butterdeig)

4. La gryten småkoke i cirka 2 timer, til lammekjøttet løsner fra beinet. Ha mer vann underveis dersom det trengs.

5. Når koketiden er over tar du opp lammet fra gryten og kutter det opp.

6. Smak på kjøttkraften i gryten. Tilsett mer pepper og salt dersom det trengs.

7. Ha alt over i en ildfast form.

8. Kjevle ut butterdeigen slik at den passer til formen, og legg på toppen. Pensle med egg, og kutt til et lite hull i midten, slik at dampen ikke blir innestengt.

9. Ha i ovnen i cirka 25 min på 200 grader, til butterdeigen er gyllenbrunt og sprøtt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.