Seige og saftige hamburgerbrød

Seige og saftige hamburgerbrød
En av mine aller beste burgerbrød. Seigt på utsiden, saftig på innsiden. Så utrolig nammis!

Har du lyst til å imponere gjestene dine ordentlig neste gang du skal servere hamburgere? Da har du kommet til rett sted! Dette hamburgerbrødet vil få dem til å tro at de har kommet på en fancy burgerrestaurant. Hemmeligheten her er å koke brødene littegranne før de går inn i ovnen. Da får de en helt sinnsykt digg og seig skorpe! Og med et lite lag salt på toppen, er smaksopplevelsen komplett! Lykke til!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE HAMBURGERBRØD

 

Du trenger:

Til 8 burgerbrød

Til deigen: 

  • 1 liter hvetemel
  • 2 toppede ts tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 4 ss smeltet smør
  • 3 ½ dl vann (kan varmes til 37 grader om du har dårlig tid til hevingen)

Til hevingen

  • 2 liter kokende vann
  • 4 ss natron

Til stekingen

  • 1 egg
  • salt

 

Slik gjør du

1. Bland mel, gjær, sukker og salt i en bakebolle.

2. Ha i vann og smør og elt deigen 2-3 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok). Etter noen minutter vurderer du om du trenger mer mel eller veske. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper kantene på bakebollen. Tilsett mel eller vann – en spiseskje om gangen – til du er fornøyd med konsistensen.

3. Deigen skal nå eltes skikkelig – og helst lenge og kraftig. Poenget med elting er å strekke fibrene i melet, slik at deigen får en deilig seig konsistens.  Elt deigen i 10-15 minutter.

4. Ha litt olje i en bolle og ha deigen oppi bollen. Snu deigen slik at alt er dekket av olje. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la heve til den er doblet i størrelse. Dette tar halvannen til to timer.

5. Dele deigen opp i 8 deler. Hvis du har tid, kan du la deigklumpene hvile på kjøkkenbenken i 15 – 20 minutter

6 . Elt deigklumpene lett, og så ruller du hver deigklump sammen til hamburgerbrødform.

7. Legg dem på brett med den fineste siden opp, og la etterheve under et fuktig kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

8. Sett ovnen på 220 grader.

9. Så koker du opp 2 liter vann.

10. Ta vannet av varmen, og rør inn natron, litt og litt.

11. La vannet koke opp igjen, og la det koke.

12. Nå skal hvert brød koke i 30 sekunder på hver side. Det er dette som gir den fantastiske overflaten på de ferdige burgerbrødene. Legg brødet forsiktig i det kokende vannet, og snu etter 30 sekunder. Så tar du brødet opp. To ting som er viktig her:

a) Dette må gå litt fort – ikke la brødene koke lengre enn ett minutt

b) vannet må koke hele tiden, så ta ett og ett brød av gangen.

13. Legg de ferdigkokte brødene på stekebrett med den fineste siden opp.

14. Pisk sammen et egg, og Pensle toppen av brødene godt med egg. Dekk så mye som mulig av toppen.

15. Strø et lett lag salt på toppen

16. Bruk en skarp, liten kjøkkenkniv, og skjær et kryss på toppen av hvert brød (cirka ½ cm dypt). Det gir et ufattelig stilig mønster på toppen, og gjør at brødet steker bedre.

17. Stekes i ovnen på 220 grader i 15 – 20 minutter, til brødet har fått en dyp gyllen stekeskorpe. Er du usikker på om de er ferdige? Bank på undersiden av ett av brødene – ferdig gjærbakst lager en hul lyd når de er ferdige.

 

Og så må du bare finne noe å ha mellom brødene

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.