Sterk og søt sennep

Passer perfekt til svineribbe.
Dette er ikke den typiske sennepen du får på butikken. Dette er en spennende og spenstig sennep som både er sterk og søt på samme tid. Knallgod, knallsterk og søt. Perfekt til julematen men også som pålegg til wraps og smørbrød med kjøtt.

På de julekveldene vi ender opp med svineribbe er sennep obligatorisk tilbehør. Og vi snakker ikke om hvilken som helst sennep. Madammen og svigers vil ha den tradisjonsrike familiesennepen! En knallgod sennep som både er sterk og søt. Problemet var bare at vi ikke hadde noe oppskrift. Så da stod vi der, da:  Mens sølvguttene pep julen inn på skjermen gjorde vi vårt beste for å balansere smakene før svoren var ferdig sprø. Det tok noen forsøk, men vi rakk det akkurat:  Julen var reddet!  Men sennepen er ikke bare et julefenomen. Den kan brukes hele året.

Prøv også å lage ketsjup

 

Du trenger

  • 5 ss gult sennepspulver (jeg anbefaler Coleman’s sennepspulver fra sånn gul boks)
  • 40 gr melis
  • 2 ts rød husholdningssaft, ublandet (Ikke sånn slankesaft – kjøp sånn med sukker)
  • 1 dl kremfløte

 

TIPS! Bytt gjerne ut saften med litt sherry eller cognac hvis du ønsker det.

 

Slik gjør du

1. Bland sennepspulver og melis.

2. Rør inn kremfløte.

3. Rør inn saften.

4. Bland godt. Dersom du får klumper i sennepen kan du gjerne presse den gjennom en sil.

5. Smak til slik at du får sennepen slik du ønsker. Den skal smake sterkt og søtt og ha en sterk ettersmak. Tilsett mer melis eller sennepspulver dersom du vil justere smaken.

6. Lagre den i kjøleskap til servering, men sennepen får best konsistens av å tilbringe en halvtime i romtemperatur før servering.

2 kommentarer til “Sterk og søt sennep

  1. Tilbaketråkk: Svinestek

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.