Sennepsmarinert kyllingbryst med hvitvinskokt purrestuing

 

Sennepsmarienert kyllingbryst på hvitvinskokt purregratent
Denne retten er lettere å lage enn navnet tilsier.Til gjengjeld er den skikkelig Nammis!

Ta sjansen på en saftig og velsmakende avveksling fra den vanlige stekte kyllingfileten. Denne retten er rik på smak, uten å være for sterk. Rask å lage og ser bra ut på tallerkenen. Gjør hverdagen litt mer spennende eller inviter gjester. God middag er det uansett!

Du trenger:

Til to personer

  • 3 kyllingfileter
  • 3 ts sennepspulver (Jeg bruker Coleman’s)
  • 1 purre
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 dl matfløte
  • 1 ts grov sennep
  • 1 dl hvitvin (du velger selv om du vil ha med eller uten alkohol)
  • Krydder: Salt, pepper og timian
  • Olivenolje

Hva skal du ha som tilbehør?

Slik gjør du

1. Gni sennepspulver, salt, pepper og litt timian inn i kyllingfiletene. Hell litt olivenolje over kjøttet og gni litt til.

2. Stek kyllingfileten i olje på medium varme i 9 minutter .

3. Mens kyllingen steker vasker du purren og kutter den opp i tynne skiver.

4. Etter ni minutter snur du kyllingen. Ha purren oppi pakken.

5. Press hvitløken i hvitløkspressen og bland den sammen med purren.

6. La kyllingfileten steke i ni minutter til (eller til den er ferdig gjennomstekt). Rør litt rundt i purremixen innimellom

7. Ta ut kyllingen og la den hvile mens du gjør klar resten (gjerne under litt sølvfolie)

8. Slå av varmen på stekepannen. Tilsett vin, fløte og sennep til purren og rør god.

9. Skjær kyllingen i skiver.

10. Anrett på tallerken og server. Nammis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.