Serinakaker

For mange er serinakakene en av de syv slagene
Sprø, saftige serinakaker med deilig smak av ekte smør. Nammis

Å spørre nordmenn om hvilke julekaker som er de syv slagene er som å starte en debatt i Bergen om hvilke fjellene rundt byen som er de «syv rette». Da er det bare til å pakke niste og forberede seg på en lang affære med sterke scener. Mange vil nok trekke frem serinakakene som en naturlig del av de syv slag til jul. De er lette å lage, gode på smak og flotte å ha på kakefatet til jul.

Prøv våre andre juleoppskrifter også  


Du trenger:

  • 300 gr smør
  • 500 gr hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 200 gr sukker
  • 2 egg

Pynt:

  • Egg til pensling
  • Hakkede mandler
  • Perlesukker

 

Slik gjør du:

1. Sett ut ingrediensene (særlig smøret) i god tid før bakingen, slik at alle ingrediensene får samme temperatur.

2. Sett ovnen på 175 grader.

3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.

4. Kutt smøret i små biter – og smuldre dem inn i melblandingen

5. Tilsett sukker.

6. Visp eggene sammen med en gaffel og tilsett dem til deigen.

7. Bland deigen godt sammen,

8. Del deigen i fire deler og rull ut delene til pølser

9. Kutt opp pølsene i like deler og rull dem sammen til kuler og plasser kulene på et stekebrett

10. Press kulene flate med en gaffel (dypp gaffelen i kaldt vann innimellom, så går det lettere).

11. Pensle med egg, og dryss over rikelig med perlesukker og hakkede mandler

12. Stek kakene i cirka 13 min

14. Avkjøl på rist – lagre i lufttett boks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.