Sesamkylling med brokkoli

Sesamkylling med brokkoli
Saftig kylling, frisk brokkoli og en deilig sesamsaus. Nammis!

Dette er en sånn rett som jeg elsker. Saftig rett med masse smak og en porsjonsstørrelse som gir deg akkurat den deilige, lette metthetsfølelsen som gjør at du orker noe annet enn å ligge på sofaen resten av kvelden. Madammen var først litt skuffet over at det ikke var den vanlige frityrstekte varianten, men denne litt sunnere varianten med brokkoli og greier falt absolutt i smak!

SJEKK UT VÅRE ANDRE ASIATISKE RETTER

 Du trenger:

Til to pers

  • 2 kyllingfileter
  • ¼ ts salt
  • 1/8 ts pepper
  • ½ ss mel
  • ½ ss sesamolje
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
  • ½ ss soyasaus (Jeg brukte sånn grønn saltredusert. Hvis du bruker den røde kan du sikkert halvvere saltet over)
  • ½ ss brunt sukker
  • ½ ss eddik
  • 1 dl kyllingkraft (jeg brukte sånn ferdigfond fra butikken)
  • 1 brokkoli (bare blomstene)
  • 1 ss sesamfrø
  • Serveres med ris (jeg brukte en porsjonspakke sånn boil-in-bag-basmati-ris)

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Gjør klar kyllingkraften.

3. Bland kraft, sukker, sesamolje, hvitløk, soyasaus, eddik i en liten skål og sett den til siden.

4. Tørk av kyllingen og kutt den opp i skiver. Husk ekstra god håndhygiene rundt rå kylling. Vask hender og kjøkkenutstyr både før og like etter kontakt med rå kylling.

5. Bland kylling, mel, pepper og salt.

6. Varm oljen i en panne eller gryte som tåler å gå inn i ovnen senere. Fordel kyllingen jevnt utover og stek i 2 minutter til kyllingen får fin farge. Snu den og stek til andre siden får like fin og gyllen farge

7. Hell sausen over og rør godt.

8. Sett gryten i ovnen og stek i 20 minutter.

9. I mellomtiden koker du brokkoliblomstene 2 minutter i litt lettsaltet vann. Dersom det er lang tid fra den er ferdig kokt til den skal oppi gryten skyller du den raskt i iskaldt vann så snart du tar den opp av kokevannet.

10. Du kan også koke opp vann til risen og koke den slik at den blir ferdig samtidig med resten.

11. Hell brokkolien oppi gryten de tre siste minuttene av steketiden og rør godt.

12 .Ta ut gryten av ovnen, hell over sesamfrø. Serveres med ris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *