Sesamkylling

Sesamkylling

Sprøstekte, saftige og smaksfulle kyllingbiter med deilig marinade. Nammis!

Her for noen måneder siden serverte jeg sesamkylling med stolthet og brask og bram etter mange måneders hinting og masing fra Madammen. Men jaggu hadde jeg ikke prestert å finne frem en av de sunnere variantene av den gamle klassikeren. Sesamkylling med brokkoli (LENKE) falt så absolutt i smak den også, men det ble var ikke noe tvil om at det lå en klar forventning om en sesamkyllingreprise men da med den vanlige, herlige og frityrstekte varianten. Og her er den: Saftig, sprø og snadder som bare fy!!!

 PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE KYLLINGRETTER

 Du trenger

Til 2 personer

  • 350 gram kyllingkjøtt (lår eller bryst, uten skinn og bein), kuttet i terninger på cirka 2 cm
  • 110 gram maizenna
  • 4 ss hvetemel
  • ¼ ts natron
  • 2 eggehviter, lett pisket sammen
  • Cirka 1 liter olje til fritering (jeg bruker solsikkeolje)
  • Pyntes med: 2 ss sesamfrø og 2 vårløk (kuttet i skiver)
  • Serveres med Ris

Til marinaden

  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 dl soyasaus
  • 3 ss honning
  • 3 ss risvin-eddik
  • 1 ½ ss brunt sukker
  • 1 ss maizenna
  • 2 ss sesamolje
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ ss finhakket ingefær
  • ½ ts chili-pasta (jeg brukte sambal olek)

Slik gjør du:

1. Vi begynner med å lage marinaden. Pisk sammen kyllingkraft, soyasaus, honning, risvin-eddik, brunt sukker, maizenna og en av skjeene med sesamoljen i en bolle.

2. Kutt opp kyllingen og bland den med 6 spiseskjeer av marinaden. Dekk til med plast eller ha i en ziplock-pose og la marinere i en halvtimes tid. Snu posen innimellom, slik at alt blir dekket.

3. Etter en halvtime har du kyllingen over i et dørslag, og lar marinaden renne av. Ikke hopp over dette punktet, er du grei.

4. Varm den siste skjeen med sesamolje i en stekepanne på medium varme og stek hvitløk, ingefær og chilipastaen og stek i 1-2 minutter mens du rører hele tiden.

5. Så rører du inn 3 dl marinade og fortsetter å steke i cirka 3 minutter til det tykner litt. Sett varmen ned til minimum, og la stå på platen slik at det holder seg varmt. Det er dette du skal helle over kyllingen når den kommer ut av frityrgryten

6. Så rører du sammen maizenna, mel, natron og resten av marinaden i en bolle til det hele ser ut som en jevn grov melblanding.

7. Ha eggehvitene i en annen bolle

8. Dypp så hver kyllingbit først i eggehvite og så ned i melblandingen. Vær tålmodighet og ta kun èn og èn kyllingbit av gangen. Gjør det grundig nok til at hver kyllingbit er dekket av melblanding på alle sidene.

9. Skru av kjøkkenviften og varm så frityroljen frityrgryten til cirka 175 grader. Bruk termometer. Hvis du ikke har termometer kan du putte en trepinne (spisepinne, tuppen på en stekespade eller lignende) ned i gryten. Dersom oljen bobler rundt treet er den varm nok. Dersom ingenting skjer er den for kald.

10. Når oljen er varm nok steker du kyllingbitene i 3-4 minutter til de er gyllenbrune. Stek dem i minst 3 omganger for å sikre at oljen er varm nok til å steke godt. Husk at oljen er kjempevarm – så vær forsiktig!

11. Den ferdigstekte kyllingen legges på kjøkkenpapir, slik at oljen kan renne av.

12. Rør så kyllingbitene inn i marinaden du lagde tidligere, og dryss så over med sesamfrø og vårløk.

13. Serveres med ris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.