Lyst på et lystigere kakefat i julen? Sjokoladebrød er svaret! Sjokoladebrød er av en eller annen grunn ikke blant de originale sju slag man skal bake før jul. Men det burde de være. Denne oppskriften har vandret nedover generasjonene og har nå endelig funnet veien ut på internett. Når er den klar for å erstatte tørre goro eller kjedelige krumkaker. Sjokoladebrødene er små smaksbomber med deilig sjokolade.
Prøv også våre andre julekaker
Du trenger:
- 200 gr smør, romtemperert
- 200 gr sukker
- 1 egg, romtemperert
- 300 gr hvetemel
- 4 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- Glasur: 300 gr melis, 1 -2 ss melk eller vann
Slik gjør du:
1. Smør og sukker røres hvitt (Det vil si at det skal blandes sammen hardhendt, slik at det det blir en luftig og kremet masse. Ca 3 minutter i kjøkkenmaskin burde holde).
2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
3. Rull sammen deigen til en tykk pølse, pakk den inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet i minst en time – helst 4-5 timer
4. Del opp deigen i cirka 12 deler, og rull delene i til fingertykke pølser.
5. Legg pølsene ved siden av hverandre på stekenbrett. De hever litt i ovnen, så maks 4 pølser per brett.
6. Press pølsene flate med fingrene.
7. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter på 180 grader.
8. La kakene hvile i tre minutter, før du skjærer dem opp i tynne skiver, på 1 cm hver.
9. La kakene kjøles ned.
10. Bland sammen melis og melk/vann til en tykk glasur, og legg en tynn stripe glasur på hvert sjokoladebrød.
11. Lagres lufttett og holder noen uker.
Kan deigen lages dagen før?
Absolutt 🙂
Bare ha den innpakket i kjøleskapet, så går det veldig fint.
M
Hvor mange kaker blir det ca. av en deig?
Det vet jeg ikke helt nøyaktig dessverre, for folk lager jo litt ulike størrelser, men dette er ikke en veldig stor porsjon. Blir nok til en liten kakeboks.
Morten
Du veit at det hær heita skrivefruends?
Nei, det ante jeg ikke 🙂