Sjokoladebrød

Sjokoladekjeks er ikke en del av de orginale syv slagene – men det burde de bli!
Små nydelige sjokoladekjeks som virkelig skaper litt smak og liv på julekakefatet. Nammis!

Lyst på et lystigere kakefat i julen? Sjokoladebrød er svaret! Sjokoladebrød er av en eller annen grunn ikke blant de originale sju slag man skal bake før jul. Men det burde de være. Denne oppskriften har vandret nedover generasjonene og har nå endelig funnet veien ut på internett. Når er den klar for å erstatte tørre goro eller kjedelige krumkaker. Sjokoladebrødene er små smaksbomber med deilig sjokolade.

 Prøv også våre andre julekaker

 

Du trenger:

  • 200 gr smør, romtemperert
  • 200 gr sukker
  • 1 egg, romtemperert
  • 300 gr hvetemel
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • Glasur: 300 gr melis, 1 -2 ss melk eller vann

Slik gjør du:

1. Smør og sukker røres hvitt (Det vil si at det skal blandes sammen hardhendt, slik at det det blir en luftig og kremet masse. Ca 3 minutter i kjøkkenmaskin burde holde).

2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.

3. Rull sammen deigen til en tykk pølse, pakk den inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet i minst en time – helst 4-5 timer

4. Del opp deigen i cirka 12 deler, og rull delene i til fingertykke pølser.

5. Legg pølsene ved siden av hverandre på stekenbrett. De hever litt i ovnen, så maks 4 pølser per brett.

6. Press pølsene flate med fingrene.

7. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter på 180 grader.

8. La kakene hvile i tre minutter, før du skjærer dem opp i tynne skiver, på 1 cm hver.

9. La kakene kjøles ned.

10. Bland sammen melis og melk/vann til en tykk glasur, og legg en tynn stripe glasur på hvert sjokoladebrød.

11. Lagres lufttett og holder noen uker.

 

 

6 kommentarer til “Sjokoladebrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.