Sjokoladeganache til dessert

Sjokoladeganashe til dessert
Mektig, fantastisk og intens! En helt utrolig god sjokoladedessert! Nammis!

Noen desserter er så gode og mektige at de tar kontroll over livet ditt. Mens du spiser dem kan du ikke tenker på, snakke om eller gjøre noe som helst annet enn å spise desserten din. Dette er en sånn en. Fra første til siste skje er hele kroppen og hjernen opptatt med å oppleve, takle og fordøye alle inntrykkene fra en pur og intens sjokoladeopplevelse som tar pusten fra deg. Elsker du sjokolade, elsker du denne!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE DESSERTER

Du trenger

Til fire personer

  • 1 ½ dl fløte (140 gram)
  • 225 gram kokesjokolade
  • 50 gram hvit sjokolade
  • 1 ss smør
  • 1 ss honning
  • 3 ss sterk kaffe
  • Tilbehør: Her har jeg gått for iskrem-toppinger som salte peanøtter, saltlakris-saus, blåbær-sirup, karamellstrø og bringebærstrø og litt havsalt. Men her bestemmer du selv. Sjokoladeganshe er godt med makroner, frukt, iskrem, litt finhakket chili, syltetøy, marmelade, brunost – ja, alt som kan skape litt kontrast til den mektige sjokoladesmaken. Også kaffe, da. Alltid ha kaffe til sjokoladeganashe!

 

OBS! Dette er altså en oppskrift på sjokoladeganashe som dessert, som er tilsatt litt ekstra smak og er laget veldig tyktflytende. Dersom du skal bruke sjokoladeganashe til baking – anbefaler jeg deg å sjekke ut denne bake-varianten av sjokoladeganashe

TIPS! Sjokoladen du bruker har veldig mye å si for smaken, så du kan variere ganacheen ved å eksperimentere med ulike sjokolader som supermørke 70%-sjokolader, mer hvit sjokolade, eller kanskje litt melkesjokolade?

TIPS! Du kan også variere smaken med å blande inn mer kontrast i ganasheen. Chili, havsalt, kaffe, syrlige bær, hermetiske kirsebær, sitrusskall osv. Bruk fantasien og skap spennende smaker.

 

Slik gjør du:

1. Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle som tåler varme.

2. Kok opp fløte, honning, kaffe og smør forsiktig i en kjele mens du rører.

3. Når blandingen koker heller du den over sjokoladen og rører til alt er en jevn fin glinsende sjokoladesaus.

4. Den trenger noen timer i kjøleskap for å stivne helt, men ta den helst ut en halvtimes tid før du skal bruke den.

5. Sjokoladeganasheen kan servers omtrent som en iskule. Det er mektige greier, så én kule er som oftest akkurat passe for de fleste. Dypp serverinsskjeen i varmt vann (og tørk av den) nå du skal forme kulene, så får de en glinsende overflate. Serveres med tilbehør etter ønske, og spises sammen med en god kopp kaffe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.