Sjokoladeganache

Sjokoladeganache
En deilig kremet og glinsende krem med masse smak av sjokolade. Nammis!

Sjokoladeganache er en av de klassiske og sentrale kakeingrediensene. Den er enkel og utrolig allsidig. Med små justeringer kan du bruke den til en skinnende glatt og fristende toppglasur, et fyldig og kremet kakefyll, ytterlaget til en søt konfekt eller som fyll til en prailiner eller cupcake. Ulike typer sjokolade vil også gi deg ulik smak. Eller hva med å tilsette litt kaffe eller noe annet med smak for variasjonens skyld? Prøv deg frem!

Prøv også våre andre kaketoppinger

Du trenger

nok til å dekke en «vanlig» rund kake med et raust lag glasur

  • 125 gr melkesjokolade, grovhakket
  • 100 gr mørk kokesjokolade, grovhakket (kjøp så bra sjokoladekvalitet som du vil og kan)
  • 115 gr kremfløte
  • 1 ss ekte smør (kan sløyfes)
  • 1 ss flytende honning (kan sløyfes)

Sjokoladeganache er en skikkelig enkel og komplisert oppskrift på samme tid. Den er lett å lage, men som krever at du tar noen valg. Så dette er en sånn oppskrift som du må lese litt om før du får vite hva du skal gjøre:

Sjokoladeganache kan altså brukes til mye forskjellig, som krever ulik tykkelse og konistens, selv om ingrediensene er de samme.

Det du må gjøre er å justere forholdet mellom fløte og sjokolade til det du skal lage. Til tykt kakefyll bør det være like mye fløte og sjokolade . Til konfekt bør det være dobbelt så mye sjokolade som fløte. Til tynn glasur og kakeovertrekk bør det være dobbelt så mye fløte som sjokolade. Bruk kjøkkenvekten for å være sikker (Det er derfor fløten er oppgitt i gram i denne oppskriften)

Smøret og honningen brukes for å gi glans til ganacheen, og kan sløyfes dersom du ikke vil ha en skinnende ganache.

Varere smaken på ganacheen med ulik sjokolade. Bruk litt hvit sjokolade, eller kanskje bare mørk kokesjokolade. Dersom du bare bruker masse veldig mørk sjokolade, kan ganacheen lett bli litt for bitter i smaken. Da kan du røre inn litt sukker for å få den litt søtere. Begynn med én spiseskje, rør godt og smak. Det skal ikke så mye til.

Slik gjør du:

1. Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle som tåler varme.

2. Kok opp fløte, honning og smør forsiktig i en kjele mens du rører.

3. Når blandingen koker heller du den over sjokoladen og rører til alt er en jevn fin glinsende sjokoladesaus.

4. Sett til side i cirka 10-15 minutter eller til den er kald nok til å brukes. Kakefyll bør være litt kaldere og tykkere enn glasur, mens ganache som skal brukes til konfekt gjerne kan være nesten kjøleskapskald. Dersom den skal kjøle seg ned lenge må du huske å røre innimellom.

Én kommentar til “Sjokoladeganache

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.