Sjokoladeglasur med kaffe- og romsmak

Sjokoladefrosting
Verdens beste kakeglasur! Kremet, søt og med en deilig smak av romessens!

 

Noe av det første jeg gjorde da jeg begynte å lage mammas gamle sjokoladekake var å doble glasuroppskriften. For den er så utrolig god. Dette er en helt magisk god oppskrift på sjokoladeglasur med kaffe- og romsmak. Jeg får rett og slett ikke nok av den herlige blandingen av sjokolade, egg, kaffe og romessens. Jeg bruker den på min klassiske runde, tredelte sjokoladekake, men den er sikkert super på muffins, langpanner og som pålegg!

Sjekk også våre andre kakeglasurer

 

Du trenger:

Til én tredelt sjokoladekake

  • 100 gr smør
  • 100 gr mørk kokesjokolade
  • 6 ss sterk kaffe
  • 2 egg
  • 500 gr melis
  • 20 dråper romessens (kan sløyfes)

 

Pyntes med: nonstop, seigemenn, bamsemums, jordbær eller akkurat det du måtte foretrekke. Bruk fantasien!

 

Slik gjør du:

 

1. La kaken være ferdig avkjølt før du begynner å smøre på glasuren.

2. Knekk sjokoladen i biter og ha den i en liten kjele sammen med smøret. Bruk lav varme, og sjokoladen forsiktig smelte i smøret.

3. Sett på kaffen så lenge – lag den sterk.

4. Bland sammen alle ingrediensene og bland godt. Jeg bruker maskinen.

5. Del kaken i tre like tykke lag, og fordel glasuren med tre omtrent like deler.

6. Pynt etter ønske

TIPS ! Glasuren renner litt, så jeg pleier å sette kaken på en rist før jeg heller glasuren på. Da kan den renne fint av seg før jeg flytter kaken over på et kakefat. Under risten har jeg fuktige kjøkkenhåndkler. Da er det lettere så skylle av glasuren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.