Sjokoladeis

Advarsel. Du kommer til å lukke øynene og sukke henført av denne isen.
Fyldig hjemmelaget iskrem med mektig sjokoladesmak. Nammis!

Denne sjokoladeisen var den perfekte rosinen i pølsen etter en ordentlig festmiddag. Både store og små mager klarte å rydde plenty med plass til denne desserte. Veldig god i seg selv, men lett å gjøre enda mer spennende ved å tilsette for eksempel sjokoladebiter, fudge, oreo eller hva med litt oppkuttet smash? Denne isen blir du aldri lei av! Den blir enda bedre om du prøver den med en hjemmelaget iskremsaus.

Prøv også våre andre dessertoppskrifter

 

Du trenger

Til cirka 2 liter is

  • Iskremmaskin
  • 1 l kremfløte
  • 50 gram kakaopulver
  • 350 gram sjokolade (mørk, lys eller en blanding), hakket
  • 7 dl h-melk
  • 300 gram sukker
  • ½ ts salt
  • 7 eggeplommer
  • 2 ts vaniljeekstrakt 

Slik gjør du:

1. Bland sammen 5 dl fløte og kakaopulveret en en kjele og kok opp. Fortsett å koke i 30 sekunder mens du rører.

2. Ta kjelen bort fra varmen, og tilsett sjokoladen. Rør rundt til alt er smeltet.

3. Flytt blandingen over i en stor bolle og sett denne til siden

4. Pisk sammen eggeplommene i en annen bolle, og sett denne til siden

5. Ha melk, sukker og salt i en kjele og varm opp. Når blandingen er lunken, tar du cirka en desiliter av melken over i eggeplommene og rører rundt. Så heller du eggene opp i melkekjelen, mens du rører godt.

6. Fortsett å røre mens du varmer egg- og melkeblandingen. Den skal nå varmes til like under kokepunktet (75 – 85 grader om du bruker steketermometer). Du ser at den er ferdig ved at blandingen blir bittelitt tykkere, og at det danner seg et tynt lite lag på sleiven du rører med.

7. Nå skal du finne frem bollen med sjokoladeblandingen. Sil melkeblandingen gjennom et dørslag over i sjokolademiksen og rør godt. Det som blir igjen i silen kan du bare kaste.

8. Bland inn vaniljen.

9. La blandingen kjøle seg ordentlig ned, helst flere timer i kjøleskap, før du heller den i ismaskinen (følg bruksanvisningen der). Bland inn eventuelt fyllstoff helt på slutten av ismaskintiden. Den ferdige isen bør også få stå noen timer i fryseren før du serverer den.

Isen smelter fort, så flaks at den spises fort også!
Oppskriften gir litt over to liter ferdig is. Denne er pimpet med sjokoladebiter og fudgebiter. Nammis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.