Sjokoladekake med firkløverkrem

Sjokoladekake med firkløverkrem
Den er saftig og god og klassisk. En perfekt sjokoladelangpanne!

–  Oioioi, her er den! Madammen hadde funnet morens hefte med gamle oppskrifter, og der var det gamle utklippet med oppskriften fra Allers: Barndommens sjokoladekake! Den med firkløverglassur som ble varmet i gryte før den gikk i ovnen. Den som gjorde alle burdsagsselskaper til en fest! Det ble sporenstreks baket – og det må jeg si: Det er slett ikke alle kaker fra den tidsperioden som tåler tidens tann, men denne 80-tallssjokoladekaken var veldig god! Anbefales til både store og små!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SJOKOLADEKAKER

Du trenger:

Til en «halv» langpanne (sånn firkantet form som ofte kommer med lokk, vet du  – cirka 30 *40 cm)

Til kaken:

  • 100 gram smør
  • 3 ½ dl vann
  • 3 ss kakaopulver
  • 5 dl sukker
  • 8 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ts natron
  • 2 dl rømme
  • 3 egg

Til kremen

  • 1 stor plate firkløver (200 gram) – kan erstattes med andre sjokoladeplater
  • 1 dl smeltet smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Smelt smøret sakte i en stor kjele.

3. Ha resten av ingrediensene i kjelen og rør godt mens røren varmer seg litt på forsiktig varme, til det så vidt begynner å dampe litt. Det skal ikke koke.

4. Ha røren så over i kakeformen.

5. Stekes på midterste rille i 20 – 30 minutter. Test om kaken er ferdig med en bakepinne. Hvis pinnen kommer opp av kaken uten smuler eller røre på er den ferdig.

6. Avkjøl så kaken før du har glasuren på.

7. Glasuren er lett å lage. Bare smelt alle ingrediensene sammen over svak varme. Smør så over kaken. Det er lov å pynte den med noe kult om du vil!

 

Oppskriften stammer fra en bakekonkurranse i Allers i 1995. Oppskriften ble sendt inn av Anne Østebø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.