SJOKOLADEKAKE I LANGPANNE: Langpannekakene har fått et stempel som kvisen på bakekunstens rompe. En kaketype som ofte er laget uten lyst, motivasjon eller kompetanse. Et lite stykke bakverkshelvete som noen har mislikt intenst å lage og som du misliker intenst å spise. Et stykke av en slik kake kan frarøve deg både matgleden og troen på menneskeheten. Slik var det ikke da min kollega, med det festelige kallenavnet «Hoften» dukket opp med sin møtekake! Den var helt magisk god. Saftig og mørk, lett og full av god sjokoladesmak. Jeg tror jeg spiste tre kakestykker i løpet av møtet. Og ett til senere på dagen. Og så måtte jeg få et stykke som jeg «kunne ta bilde av til bloggen». Nammis.
Du trenger:
Til kakebunnen
- 950 gr hvetemel
- 6 dl sukker
- 6 ss kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ss natron
- 150 gram smør, smeltet
- 1 liter kefir
Til toppingen:
- 200 gr margarin
- 1 plate mørk kokesjokolade
- 350 gr melis
- 1 egg
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss kokt kaffe
- Pynt: Revet kokos
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre
2. Tilsett smør og kefir og bland sammen
3. Ha bakebapir i bunnen på en langpanne (Husk at denne må være ren) og stek på nederste rille i ovnen på 175 grader i 30 minutter (La kaken kjøle seg litt før du smører på topping/glasur).
4. Så er det tid for å lage glasuren. Bland melis og vaniljesukker.
5. Kutt opp kokesjokoladen i små biter.
6. Smelt margarinen på medium varme, ta gryten av platen, og rør inn sjokoladebitene.
7. Ha smørblandingen i melisblandingen sammen med kaffen og bland sammen
8. Rør inn ett egg. Dersom røren virker å være for løs, kan du tilsette litt mer melis.
9. Spre så toppingen over jevnt utover kaken, og strø over revet kokos.
Åh, denne brukte jeg å lage før, men mistet oppskriften og har ikke funnet den igjen, før nå 😀 Nå blir det baking 🙂
Er det ikke meningen å bruke mikser på denne kakedeigen som med alle andre formkaker? Blir jo brøddeig.
Hei Mats.
Hm, det har jeg aldri med denne kaken. Jeg har hatt den i kjøkkenmaskinen noen ganger og blandet for hånd noen ganger, men resultatet har alltid blitt bra.
Hvis du vil være helt sikker, så skader det jo ikke å gi den litt luft.
Håper den ble god allikevel!
Denne falt dessverre ikke i smak hos oss, for lite sjokoladesmak på kaka. Stekte i langpanna til ovnen 35x43cm og kaka ble høy og fin.
Det var synd å høre, men takk for at du gav den en sjanse. Setter veldig pris på tilbakemeldinger både når det funker og ikke funker!
Hvis du virkelig vil ha en kake med sjokosmak, så anbefaler jeg denne: http://www.nammis.no/troffelkake/
Ha en riktig fin dag.
Morten