Disse kjeksene var slue. Det var fotball på fjernsynet og vi ledet 1-0. Kjeksene lå der uskyldig på fatet sitt. Runde, varme, seige, søte og fristende. Det så helt overkommelig ut å bare spise en eller to. Men før vi hadde vunnet hele kampen 4-2 så hadde vi spist hele fatet med kjeks. Men det gjorde ingenting. Vi var lykkelige av både kampen og kjeksen!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE KJEKSOPPSKRIFTER
Du trenger:
til cirka 12 store kjeks eller 24 små
- 80 gram smør (romtemperert og mykt)
- 80 gram hvitt sukker
- 80 gram brunt sukker
- 1 egg, lett sammenvispet
- ½ ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med 1 ts vanlig vaniljesukker)
- 160 gram hvetemel
- ½ ts bakepulver
- 25 gram kakaopulver
- ¼ ts salt
- 100 – 200 gram sjokolade i biter (hvit sjokolade, melkesjokolade, kokesjokolade eller snickers, du velger selv – jeg gikk for 56% dronning-kokesjokolade)
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Pisk smør og sukkerne hvitt (bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin, og pisk til det hele er ordentlig luftig og fluffy. 3-5 minutter helst).
3. Bland så inn egg og vanilje.
4. Bland så det tørre i en ny bakebolle (mel, bakepulver, kakaopulver og salt).
5. Rør så eggemiksen inn i det tørre.
6. Til slutt rører du inn sjokoladebitene.
7. Bruk en toppet spiseskje (for store kjeks) eller en toppet teskje (for mindre kjeks) og fordel deigen i klumper utover på et bakebrett.
8. Press hver klump flat, og la det være minst 1 cm avstand til neste kjeks.
9. Stekes midt i ovnen i 10 – 12 minutter.
10. La de ferdige kjeksene hvile seg 1-2 minutter på stekebrettet før de flyttes over på rist. Når de er helt avkjølt (og hvis du fortsatt har kjeks igjen) kan du lagre dem i en lufttett boks, så holder de seg lengre.
Disse kjeksene ser veldig digg ut, men lurer på en liten ting:
Hva slags brunt sukker bruker du? Brun farin, eller rørsukker (demerara)?
Jeg bruker som oftest bare det jeg har i skapet, og det er stort sett sånn godt, gammeldags brunt farin.