Sjokoladekjeks med sjokoladebiter

Sjokoladekjeks med sjokoladebiter
Her gjaldt det å ta bilder fort, for disse forsvant raskt! Nammis!

Disse kjeksene var slue. Det var fotball på fjernsynet og vi ledet 1-0. Kjeksene lå der uskyldig på fatet sitt. Runde, varme, seige, søte og fristende. Det så helt overkommelig ut å bare spise en eller to. Men før vi hadde vunnet hele kampen 4-2 så hadde vi spist hele fatet med kjeks. Men det gjorde ingenting. Vi var lykkelige av både kampen og kjeksen!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE KJEKSOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

 til cirka 12 store kjeks eller 24 små

  • 80 gram smør (romtemperert og mykt)
  • 80 gram hvitt sukker
  • 80 gram brunt sukker
  • 1 egg, lett sammenvispet
  • ½ ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med 1 ts vanlig vaniljesukker)
  • 160 gram hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 25 gram kakaopulver
  • ¼ ts salt
  • 100 – 200 gram sjokolade i biter (hvit sjokolade, melkesjokolade, kokesjokolade eller snickers, du velger selv – jeg gikk for 56% dronning-kokesjokolade)

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Pisk smør og sukkerne hvitt (bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin, og pisk til det hele er ordentlig luftig og fluffy. 3-5 minutter helst).

3. Bland så inn egg og vanilje.

4. Bland så det tørre i en ny bakebolle (mel, bakepulver, kakaopulver og salt).

5. Rør så eggemiksen inn i det tørre.

6. Til slutt rører du inn sjokoladebitene.

7. Bruk en toppet spiseskje (for store kjeks) eller en toppet teskje (for mindre kjeks) og fordel deigen i klumper utover på et bakebrett.

8. Press hver klump flat, og la det være minst 1 cm avstand til neste kjeks.

9. Stekes midt i ovnen i 10 – 12 minutter.

10. La de ferdige kjeksene hvile seg 1-2 minutter på stekebrettet før de flyttes over på rist. Når de er helt avkjølt (og hvis du fortsatt har kjeks igjen) kan du lagre dem i en lufttett boks, så holder de seg lengre.

2 kommentarer til “Sjokoladekjeks med sjokoladebiter

  1. Disse kjeksene ser veldig digg ut, men lurer på en liten ting:
    Hva slags brunt sukker bruker du? Brun farin, eller rørsukker (demerara)?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.