Denne sjokoladekremen er helt fantastisk god. En deilig søt smørkrem med smak av sjokolade og vanilje og med et lite hint av kaffe. Kremen er spesialutviklet for sjokoladekaker, men egner seg også til en rekke andre bakverk som muffins, langpannekaker, crepes og fastelavensboller. Skikkelig god med en nydelig konsistens. Anbefales.
På jakt etter en saftig kakebunn også?
Du trenger:
- 350 gr ekte smør, romtemperert
- 120 gr kakaopulver
- 600 gr melis
- 6 ss melk
- 2 ts vaniljeekstrakt
- ½ ts espressopulver
Slik gjør du
1. Bland kakao og smør til det er en kremete blanding. Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
2. Rør inn melis og melk gradvis (100 gram melis og 1 ss melk om gangen) og rør til alt er blandet inn. Pisk blandingen fort i cirka ett minutt mellom hver omgang melk og melis.
3. Ha i espressopulver og vaniljeekstrakt og rør godt.
4. Juster med melk eller melis dersom blandingen virker for tørr eller våt.
5. Kaken bør være helt ferdig avkjølt før du har på frostingen.
6. Fordele glasuren på/inni/rundt kaken.
7. Pynte etter egne evner og behov.