Sjokolademuffins

Sjokolademuffins på et brett. Pyntet
Disse muffinsene er bedre enn de ser ut på bildet. Faktisk så gode at de er kåret til verdens beste. Oppskriften er nemlig hentet fra noen amerikanere som har eksperimentert seg frem til verdens beste muffins – og dette er vinneroppskriften

Det er ikke mange ting som kan måle seg med følelsen av en munnfull god sjokolade! Disse muffinsene kan redde selv den kjipeste dagen! En perfekt muffinsoppskrift som med sin saftige og fyldige sjokoladesmak gjør dette til en perfekt muffins både til hverdag, krise og fest. Den gjør gode dager enda bedre og dårlige dager verdt å leve!

Se våre andre muffinsoppskrifter

Du trenger:

til 24 muffins

  • 85 gr smør, romtemperert
  • 225 gr sukker
  • 90 gr melkesjokolade
  • 3 store romtempererte egg
  • 3 eggeplommer
  • 200 gr olje
  • 3 ts vaniljeekstrakt
  • 120 gr rømme
  • 190 gr mel
  • 90 gr kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl vann

Til frostingen

  • 200 gr smør (romtemperert)
  • 50 gr kakao
  • 500 gr melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss H-melk eller fløte

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader

2. Pisk smør og sukker hvitt

3. Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl litt før du blander det med smøret og sukkeret

4. Bland i eggene og eggeplommene – en og en.

5. Bland i olje, vanilje og rømme

6. Bland siktet mel, bakepulver og kakaopulver i en egen bolle og tilsett så den våte blandingen gradvis

7. Bland i vann

8. Fyll muffinsformer 2/3 full og sett i ovnen.

9. Stek i cirka 17 – 18 minutter (bruk bakepinne til å teste

10. Avkjøl på rist

Frosting

1. Pisk smøret mykt

2. Tilsett kakaopulver, og bland sammen

3. Tilsett melis og bland sammen

4. Tilsett melk og vanilje og bland fsammen

5. Avslutt med å piske kraftig for å få mest mulig luft i blandingen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.