
Har du lyst til å lage en rask og enkel dessert som får hele familien til å smile? Da må du prøve denne sjokoladepuddingen. Siden den ikke har gelatin trenger den ikke like mye hviletid i kjøleskapet som tradisjonelle puddinger.
Prøv også mine andre desserter
Du trenger:
til 6 personer
- 200 gr kokesjokolade (jeg bruker Dronningsjokolade)
- 2 ss kakaopulver
- 2 dl vann
- 1 liter H-melk
- 100 gram maizenna
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl sukker
Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen i vann. Bruk svak varme.
2. Bland mazienna og kakaopulveret med melken og tilsett blandingen til den smeltede sjokoladen.
3. Kok opp under omrøring.
4. Når det koker tilsetter du sukker og vaniljesukker.
5. Rør GODT i blandingen. Jeg bruker håndmikser.
6. Avkjøl i kjøleskapet til den har stivnet litt.
Det finnes vel forskjellige størrelser av kokesjokolade – plater? Kanskje lettere å oppgi i vekt? 🙂
Godt poeng 🙂 dette er standard 100 grams-plater. Jeg skal endre oppskriften.