
Alt blir bedre av sjokoladesaus. Man kan helle sjokoladesaus på pudding, iskrem, fruktsalat, pizza eller lutefisk og få et bedre måltid. For mange er lykken komplett med en flaske fra butikken. Jeg synes de flaskene der er kjempeskumle. Langt bak på den øverste hyllen i det mest utilgjengelige skapet på de fleste kjøkken finner man en gammel flaske med sjokoladesaus som fortsatt kan brukes? Hva er det de har oppi dem som gjør at de «aldri» går ut på dato? Nei, sjokoladesaus er best og tryggest når man lager det selv!
Prøv våre andre desserter også
Du trenger:
- 2,4 dl sukker
- 4 ss kakaopulver
- ¼ ts salt
- 4 ss ekte smør
- ½ ts vaniljeekstrakt
- 1 dl vann
Slik gjør du
1. Ha sukker, salt og kakao i en kjele.
2. Rør inn vann litt og litt. Stans når du oppnår en tykk og deilig konsistens. Tilsett mer hvis du vil ha en tynnere saus.
3. Ha i smør, og sett på medium varme
4. Rør til blandingen koker, og la det koke i 1 minutt.
5. Trekk kjelen av varmen og tilsett vaniljeekstrakten.
6. Avkjøles til lunken eller kald før servering.