Skuffekake

Skuffekake
Saftig, mektig og skikkelig god sjokoladekake. Funker både varm og kald! Nammis!

De var flinke til å spare før i tiden. Så én ting har jeg lært meg når jeg skal teste kakeoppskrifter som stammer fra «den eldre generasjon»: doble glasurmengden med én gang! Da blir alt så meget bedre! Og herlighet så god den er. Den var superdigg da bli kastet oss over den mens den enda var varm. Vi hadde is til, og alle var lykkelige. Og dagen etter, da jeg snek meg inn i kjøleskapet og smakte den kald, var den så god at knærne sviktet littegranne! Men et lite obs: Dette er en kake som krever asjett og en gaffel. Så dersom du er på jakt etter en langpanne der folk skal spise kake stående med serviett, ville jeg heller sjekket ut noen av mine andre langpannekaker (lenke).

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SJOKOLADEKAKER

 

Du trenger

Til en langpanne

Bunnen

  • 400 gram smør
  • 4 ½ dl vann
  • 8 ss kakaopulver
  • 9 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 9 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 4 egg
  • 3 dl rømme

 

Til toppen

  • 200 gram smeltet smør
  • 1 ½ dl melk
  • 8 ss kakaopulver
  • 700 gram melis
  • 4 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Kok opp smør, vann og kakaopulver. Rør innimellom.

3. I mellomtiden blader du de tørre ingrediensene i en bolle (mel, salt, sukker og natron).

4. Bland egg og rømme i en egen bolle.

5. Så blander du inn eggeblandingen og det smeltede kakaosmøret inn.

6. Bland røren slik at den akkurat er sammenblandet (jo mer du rører, jo mer deigete blir melet)

7. Ha litt olje eller et bakepapir på bunnen av en (gullende ren) langpanne, og hell røren oppi

8. Stekes midt i ovnen i 30 minutter.

9. Mens kaken steker, kan du lage glasuren. Det er så enkelt som å blande alle ingrediensene i en bolle.

10. Med en gang kaken er ferdigstekt (du kan sjekke med en bakepinne om du er usikker), tar du den ut av ovnen. Bruk en gaffel og stikk masse, masse hull ned i kaken. Helt ned til bunnen.

11. Så, mens kaken fortsatt er rykende varm, heller du glasuren over. Da vi den renne ned i alle de små gaffelhullene, og gjøre hele kaken supersaftig.

12. La kaken hvile minst 15 minutter før du spiser den. Supergod mens den fortsatt er varm, med en god kule is til. Og når den står i kjøleskapet over natten, blir den nesten som konfekt dagen etter. Helt sinnsykt godt med en kopp god kaffe – eller et glass iskald melk!

 

Denne oppskriften har jeg funnet på loppemarked, i en ringperm kalt «Bestemors oppskrifter» med håndskrevne oppskrifter.

En kommentar om “Skuffekake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.