Slik griller du flintstek

Slik griller du flintstek
Grillet flintstek med en marinade som passer til alt grillet svinekjøtt! Nammis

Et herlig, svært, saftig kjøttstykke: Flintsteken er en av nordmenns favoritt-ting å grille, men mange er usikker på hvordan det blir best mulig: Så her kommer en grunnoppskrift for grilling av flintstek som kan brukes enten du har 30 minutter eller 30 timer til prosessen med mitt tips til ordentlig digg marinade og tilbehør!

SJEKK UT VÅRE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER

 

 Du trenger

Kjøtt

  • 1 flintstek, ferdig tint (og noen ventepølser hvis du vil)

 

Dagen før: Brine

  • ½ liter cola
  • Litt vann

Store kjøttstykker av svin har veldig godt av å trekke fuktighet og smak en stund. Dette er ingredisensene til en enkel brine, men dersom du vil ha en med litt mer avansert smaksbilde, så kan du følge denne lenken

Marinaden (kan pensles på idet flintsteken skal på grillen eller få marinere i kjøleskapet et døgn)

  • 8 ss ketsjup
  • 8 ss brunt sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss Worcestershire sauce
  • 2 ss sweet chili sauce
  • 1 ts paprikapulver

 

Mens kjøttet steker: dipen

  • 3 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • En liten bunt gressløk
  • 6 vårløk, i skiver

 

Serveres gjerne med: Maiskolber

Slik gjør du

1. Kjøttet ditt bør være tint når du begynner prosessen.

2. Tørk av flinsteken med et kjøkkenpapir

 

Brine

3. Dette med brine er for deg med veldig god tid og som vil gjøre kjøttet litt ekstra saftig. Det bør gjøres dagen før grillingsen, men kan helt fint hoppes over.

4.  Legg kjøttet i en liten form, og hell over colaen. Fyll på med vann på toppen slik at hele kjøttstykket er godt dekket med veske

5. Dekk til formen med plast og sett i kjøleskapet i 8 – 24 timer

 

Marinaden

6. Også marinaden kan justeres etter hvor god eller dårlig tid du har. Dersom det haster blander du sammen ingrediensene i en fart, heller over flintsteken og kaster den rett på grillen så snart grillen er klar. Marinaden som blir til over pensler du på kjøttet underveis i steketiden.

7. Dersom du har litt bedre tid samler du ingrediensene i en liten kjele og koker opp på lav varme. La småputre i 2 min mens du rører. Kjøl av.

8. Hell så brinen av kjøttet og dekk det til med marinaden. La marinere i 1 – 24 timer (i kjøleskap) – jo lenger jo mer smak, men ta dem ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes så de blir romtempererte.

 

Slik griller du flinsteken

9. Kjøttet skal først få litt deilig stekeskorpe på høy varme. Legg kjøttet direkte på den varmeste delen av grillen og stek på hver side i 2,5 minutter slik at den får litt farge. Pensle på litt av den marinaden som er til overs hver gang du snur flintsteken.

10. Når kjøttet har fått farge skal den over på mer indirekte varme. På en gassgrill kan du enten skru ned styrken eller legge den over et bluss som ikke er på, på kullgrillen holder det å ha kull på den ene halvdelen av grillen, eller bruke aluminiumsfolie under steken.

11. Stek i 15 minutter til mens du snur steken cirka hvert femte minutt. Pass på at den ikke ligger så varmt at den svir seg eller blir tørr.

12. La gjerne flintsteken hvile i cirka fem minutter før du skjærer den opp.

 

TIPS: De siste ti minuttene kan du gjerne kaste på noen maiskolber på grillen. Det er perfekt tilbehør til flintstek.

Til dressingen:

13. Miks sammen dressing-ingrediensene (dette kan også gjøres dagen før)

14. La stå i kjøleskapet til den skal spises.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *