Slik blir biffen perfekt!

 

Biff
Kan noe måle seg med et godt stykke biff til middag?

En perfekt stekt biff er en saftig, mør, og velsmakende fest. Men steker du den feil blir måltidet en enorm skuffelse. Heldigvis er det ikke så vanskelig å gjøre det riktig.

Hva skal du ha som tilbehør?

Du trenger:

  • 200 gram biff per person. Biffene bør helst være like tykke (ca. 2 cm)
  • olje og margarin til steking
  • salt og pepper

TIPS! Bruk en stekepanne med tykk bunn. De steker jevnere.

Slik gjør du:

1. Hvis du må tine kjøttet først, er det viktig å ta seg god tid. Legg kjøttet i den kaldeste delen av kjøleskapet.

2. Når kjøttet skal stekes skal det være romtemperert. Ta derfor kjøttet ut av kjøleskapet minst en halvtime før du skal steke det. Helst enda lenger.

3. Varm stekepannen godt før du har olje i. Ha på sterk varme – men ikke full styrke, da er det lett å svi kjøttet.

4. Ha i rikelig med olje i stekepannen, og la også denne bli god og varm.

5. Tørk av biffene med kjøkkenpapir, det gir en bedre stekeskorpe.

6. Krydre biffene med salt og pepper like før du har dem i pannen

7. Ikke ha mer enn to biffer i stekepannen samtidig – hvis ikke blir det for kaldt til å steke godt.

8. Dersom du vil ha rå biff steker du biffene 1 minutt på hver side. 9. Dersom du vil ha medium biff snur du den når det pipler kjøttsaft ut på toppen. Stek på den andre siden til det begynner å piple ut kjøttsaft på andre siden.

10. Gjennomstek biff er det ingen som vil ha. Men hvis du absolutt insisterer kan du steke 1 minutt på hver side på varm panne, og så ettersteke fire minutter på hver side på svak varme. Snu biffen ofte. Men ærlig talt: Ikke gjør det!

11. Mot slutten av steketiden tilsetter du en klump med smør (margarin – ikke meierismør for det brenner seg). Hell det smeltede smøret over biffene med jevne mellomrom.

11. La biffene hvile like lenge som du stekte dem. Da holder kjøttet seg saftig.

3 kommentarer om “Slik blir biffen perfekt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.