Pizzasausen er utrolig viktig for den perfekte pizzaopplevelsen. Velger man en saus som passer til anledningen og det andre du skal ha på pizzaen. Dette er en rund, smaksrik og småsterk pizzasaus med et lite kick fra chilipulver. Perfekt til for eksempel pepperonipizzaer, pizzaer med mais, pizzasnurrer og pizzaer med skinke. En ordentlig god pizzasaus som blir en gjenganger i vårt hjem!
SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER
Du trenger
Til 2 porsjonspizzaer eller 1 langpannepizza
- 1 boks hermetiske tomater (400 gram)
- 1 boks tomatpure (180 gram)
- Litt vann
- ½ ts sukker
- ½ ss pizzakrydder
- ½ ss oregano
- ½ ts løkpulver
- 1 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
- ½ bunt finhakket fersk basilikum (2 ss) – kan erstattes med 1 ts tørket
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- ½ ts chilipulver
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene i en kjele og bland godt.
2. Kok opp under omrøring.
3. Senk varmen slik at det så vidt koker og la koke i cirka 1 time.
TIPS! Smak gjerne på sausen et par ganger underveis i koketiden og kjenn hvordan smaken utvikler seg. Kjempemoro!
4. Hvis du har noe saus til overs kan du gjerne fryse den, eller lagre den i lufttett beholder i kjøleskapet i minst 3-4 dager.