
Til et godt kjøttstykke er det viktig med litt grønt tilbehør for meg. Og friske grønnsaker som er dampet med litt smør i ovnen er akkurat det man er på jakt etter! Særlig dersom kjøttstykket ditt er litt magert, som kalkun, elg, hjort eller okse. Jeg gikk for brokkoli, brekkbønner og gulrot, men det er ikke så viktig: Bruk de grønnsakene du liker og har tilgjengelig.
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE OPPSKRIFTER PÅ MIDDAGSTILBEHØR
Du trenger
- ½ brokkoli, skåret opp i passende båter
- 1 god håndfull brekkbønner
- 3 store gulrøtter, skåret opp i staver
- 50 gram smør
- ½ ts salt
TIPS! Variere med de grønnsakene du har tilgjengelig eller som du liker best. Brokkoli, asparges, minimais, rotgrønnsaker, erter osv.
Slik gjør du:
1. Gjør alle grønnsakene klare
2. Legg dem på et stort stykke aluminiumsfolie sammen med smør og salt og lukk aluminiumsfolien sammen, slik at det blir en lufttett pose.
3. Legg posen inn i ovnen på 150 grader den siste halvtimen av steketiden. Mens kjøttstykket hviler, kan du sette ovnen opp på 250 grader de siste 20 minuttene. Da er de perfekte: gjennomkokte, men fortsatt litt aldente (altså tyggemotstand). Juster steketiden dersom du steker på andre temperaturer.
4. Spises med en gang.