
Dette er kremen for deg som er på jakt etter en supergod og luftig smørkrem til en kake, et brett cupcakes eller noen muffins. Eller som bare vil ha en bolle med smørkrem som smaker som ren kjærlighet! Brukes på litt nøytrale kaker som trenger en krem med tydelig smakspreg. Ordentlig god!
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE FROSTINGER
Du trenger:
Til cirka 15 muffins eller en vanlig rund kake
Karamellsmørkrem
- 50 gram sukker
- 2 ss vann
- 4 ss fløte
- 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
- 230 gram smør
- 1/2 ts salt
- 190 gram melis
Slik gjør du:
1. Bland sammen sukker og vann i en kjele og kok opp på medium varme, uten å røre.
2. Vær tålmodig, og vent til blandingen får en mørk farge.
3. Ta så kjelen av pannen og rør sakte inn (romtemperert eller varm) fløte og vaniljeekstrakt. Rør til blandingen er jevn.
4. Dersom du får klumper i karamellen kan du sile den før du har den oppi kremen.
5. La karamellen kjøle seg ned i cirka 20 minutter. Den skal være så kald at du kan ha fingertuppen nedi uten å brenne deg, men så varm at den fortsatt flyter.
6. Ha så salt og smør i kjøkkenmaskinen og bland sammen noen minutter til det er lett og luftig
7. Bland så inn melis og rør til alt er en jevn blanding.
8. Hell så karamellen over i blandingen og rør videre til alt er en jevn og luftig smørkrem.
9. Fordele så kremen på kaken( e), bruk gjerne sprøytepose.
Kan jeg farge denne kremen?
Ja, det burde ikke være noe problem.
M