
Plommer er en av mine absolutte fruktfavoritter. Hele sommeren går jeg og titter på plommetreet og drømmer om festen som kommer i august. Nå lurer jeg faktisk på om jeg må plante et ekstra plommetre, fordi nesten alle plommene er så gode at de går rett fra hånd til munn. Heldigvis klarte jeg å holde av en liten porsjon plommer til safting og en håndfull plommer til denne utrolig digge plommedesserten. En fantastisk del av smuldrepaiuniverset der plommesmaken gir en helt ny dimensjon. Anbefales veldig!
Prøv også våre andre oppskrifter med frukt
Du trenger:
Til smuldretoppen
- 130 gram hvetemel
- 45 gram havremel (kan erstattes med 65 gram hvetemel)
- 90 gram havregryn
- 160 gram brunt sukker
- 1 ts kanel
- ¼ ts muskattnøtt, malt
- ¼ ts salt
- 250 gr smør, smeltet
Til fruktblandingen
- 100 gram sukker
- 2 ss maizenna
- Cirka 16 plommer
- ½ ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
TIPS! Vil du gjøre det hele mer eksotisk? Tilsett 1 ts revet appelsinskall i fruktblandingen
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader
2. Sett smøret til smelting på svært lav varme
3. Skyll plommene og kutt dem opp i strimler. Fjern steinene
4. Bland mel, havremel, brunt sukker, kanel og salt i en bolle og bland godt.
5. Hell over det smeltede smøret og bland til alt er en jevn masse
6. Bland sammen fruktingrediensene og ha over i en ildfast form. Jeg synes det blir stilig i en paiform.
7. Fordele smuldretoppen over plommene.
8. Stek 180 grader i cirka 50 minutter.
9. La smuldrepaien kjøle seg ned og servere med vaniljesaus, vaniljeis eller noe annet du liker godt