Snickerdoodles

Amerikanerne kaller disse kjeksene for snickerdoodles
Snickerdoodles: søte, nystekte kanelputer med sprø kant og seige i midten! Nammis!

Amerikanerne vi kan se i fjernsynet snakker innimellom om en snack vi ikke har i Norge, nemlig snickerdoodles. For hver gang jeg hører om disse doodlene som skal være så fantastiske, har nysgjerrigheten min økt. Er det en hjemmelaget variant av snickers? Jeg måtte bare teste. Det viser seg at Snickerdoodles er noen luftige, lette, søte seige kanelpute-kjeks som er akkurat like gode som fjernsynsamerikanerne skal ha det til. Bør prøves

Sjekk også våre andre kjeks-oppskrifter

 

 

Du trenger:

 • 230 gr smør, romtemperert
 • 270 gr sukker
 • 1 egg
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 375 gr mel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 2 ½ ts kanel
 • ½ ts salt
 • En bolle med en blanding av 50 gr sukker og 1 ts kanel

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader (190 hvis du har en veldig sterk ovn).

2. Ha smøret i en bolle og rør hardt et minutts tid, til det er en jevn kremet masse. Bruk gjerne håndmikser eller kjøkkenmaskin.

3. Så tilsetter du sukker og rører det hvitt. Det innebærer cirka 2-3 minutter med pisking for å sikre at smør og sukker blander seg godt sammen til en luftig og kremet masse.

4. Rør inn egg og vanilje. Dersom du bruker kjøkkenmaskin, er det lett for at mye smør fester seg til kanten i løpet av all røringen. Bruk en slikkepott eller noe lignende til å skrape alt ned i midten av bollen igjen, slik at alt blir blandet likt.

5. Så blander du mel, bakpulver, natron, salt og kanel sammen i en egen bolle

6. Bland melblandingen gradvis inn i smørblandingen. Røren blir nå en deig – så det kan være du må gå over fra håndmikser til å blande alt med hendene.

7. Lag runde kuler av cirka 2 ts med deig. Jeg var kjøkkennerd og veide alle kulene, slik at de veide 40 gram hver. Kulene trenger ikke være perfekt runde, fordi de syker ganske mye sammen i ovnen.

8. Dypp kulene godt ned i sukker-og-kanelblandingen og plasser hver kule på stekebrett med noen centimeters avstand til hverandre. Det kan være du trenger to stekebrett.

9. Dersom du har mer sukker-og-kanelblanding igjen etter at alle kulene er dyppet – kan du strø resten over de ferdige kulene på brettet.

10. Stek kjeksene i 10 – 12 minutter, akkurat til kantene begynner å bli brune. Da er kjeksene fortsatt myke og deilige i midten.

11. La kjeksene stå noen minutter på stekebrettet etter de har kommet ut av ovnen før du overfører dem til en rist for å kjøles helt ned.

TIPS! Oppbevar kjeksene tørre og de holde seg gode i nesten en uke. Ferdige kuler kan også fryses. De holder seg gode i fryseren i cirka 2 måneder. Legg de fryste kulene rett på stekebrett og inn i ovnen. Bare legg til 2 minutters steketid. Ferdig stekte kjeks er god i tre måneder i fryseren.

2 kommentarer til “Snickerdoodles

 1. ja. seriøst. ja. jeg er ofte ikke spesielt fan av amerikansk bakverk (blir for mye smørkrem og sånt noe for min smak), men snickerdoodles er sykt bra!!!! det er helt utrolig at ikke alle lager snickerdoodles hele tiden!

  spørsmål: hvorfor bruker du natron heller enn bakepulver?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.