Snickers-fastelavnsbolle med peanøttostekaramell-krem og sjokoladegansash og hakkede peanøtter

Snickers-fastelavnsbolle med peanøttostekaramell-krem og sjokoladegansash og hakkede peanøtter
Fastelavnsbolle, type Litt ekstra pimpet! Vil du pimpe enda mer? Denne gjør seg faktisk godt med bacon også!

Tradisjoner er viktige hos oss, og på fastelavn skal det være fastelavnsboller. Men må tradisjonene alltid være så tradisjonelle? Ikke hos oss! Denne snickersfastelavensbollen ble en ny instant favoritt hos store og små!! Dette er oppskriften til fyllet – oppskriften på selve bollene finner du her.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE IDEER TIL FASTELAVNSBOLLER

 

Du trenger:

Til karamellen

  • 80 gr sukker
  • 1,4 dl kremfløte (romtemperert)
  • 200 gr hvit sjokolade
  • 25 gr smør

Til snickers-kremen

  • 1,25 dl av karamellen over
  • 125 gr kremost naturell (jeg bruker den blå fra Tine), romtemperert
  • 65 gr peanøttsmør (gjerne litt grovmalt)

Til sjokoladeganasjen

  • 125 gr melkesjokolade, grovhakket
  • 100 gr kokesjokolade, grovhakket
  • 115 gr kremfløte
  • 1 ss ekte smør
  • 1 ss flytende honning
  • Pluss litt hakkede peanøtter som pynt

 

Slik gjør du:

Vi begynner med karamellen

1. Det er litt viktig at kremfløten faktisk er romtemperert, hvis ikke kan det bli vanskelig å blande uten å få klumper.

2. Grovhakk den hvite sjokoladen, slik at den er klar til senere.

3. Smelt sukkeret til karamell i en gryte. Ha sukkeret i en kjele og smelt på medium varme. Sukkeret skal helst smelte uten at du rører i det. Dette kan ta litt tid så her må du smøre deg med litt tålmodighet. Hvis det ikke har skjedd noe etter ti minutter må du skru opp varmen gradvis. Men det er viktig at det ikke svir seg – da må du begynne på nytt. Prøv å ha tålmodighet til å vente til karamellen er skikkelig smeltet og flytende.

4. Ta gryten av platen og tilsett fløten litt og litt mens du rører.

5. Ta gryten tilbake på varmen mens du fortsetter å røre.

6. Ha den hvitesjokoladen i karamellfløten og rør til alt smelter.

7. Rør inn smøret til alt er smeltet.

Så er det peanøttostekaramellkremen

8. Ha kremosten i en bolle og rør den jevn og myk. Bruk gjerne en håndvisper eller kjøkkenmaskin eller noe.

9. Rør inn 1,25 dl av karamellen du laget i sted og bland godt. (Resten av karamellen lar du stå til senere)

10. Rør så inn peanøttsmøret og bland til alt er en jevn masse.

Til slutt: sjokoladeganajen

11. Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle som tåler varme.

12. Kok opp fløte, honning og smør forsiktig i en kjele mens du rører.

13. Når blandingen koker heller du den over sjokoladen og rører til alt er en jevn fin glinsende sjokoladesaus.

14. Sett til side i cirka 10-15 minutter.

Montering

15. Del bollene i to, og smør et lag sjokoladeganash på den ene overflaten.

16. Ha så på et godt lagt med peanøttostekaramellkrem

17. Sett lokket på, og hell litt av karamellkremen over toppen.

18. Hell på et lag med mer sjokoladeganash

19. Pynt med hakkede peanøtter (eller noe annet om du vil. Vanlig krem eller stekt bacon er selvsagt lov).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.