Snickersrullekake

Rullekake med snickersinspirasjon
En deilig, mektig, søt og snadder snickers-inspirert rullekake med karamellostekrem, sjokoladebunn, karamellsaus og sjokolade på toppen. Nammis!

I mange år har jeg hørt en liten, høylytt majoritet rope ut at rullekaken er den neste cupcaken. I fremtiden er det rullekaken som ruler! Vel, den store hypen lar vente på seg, men det betyr ikke at vi trenger å være avholdende. Rullekake-universet består nemlig av en hel rekke fantastiske smaksbomber, og denne snickersrullekaken er absolutt en av dem. En kake man blir svimmel av å se på og euforisk av å spise. Den tar litt tid å lage, men anbefales på det sterkeste!

Prøv også våre andre kaker

Du trenger:

Til bunnen

  • 40 gr kakaopulver
  • 80 gr hvetemel
  • ¾ ts bakepulver
  • 6 eggehviter
  • 170 gr sukker (gjerne «caster sugar»)
  • 6 eggeplommer
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 1 ss vann
  • Litt olje til å smøre bakepapiret

Til karamellen

  • 160 gr sukker
  • 2,8 dl kremfløte
  • 340 gr hvit sjokolade
  • 50 gr smør

Til snickers-kremen

  • 2,5 dl av karamellen over
  • 250 gr kremost naturell (jeg bruker den blå fra Tine), romtemperert
  • 125 gr peanøttsmør (gjerne litt grovmalt)

Til sjokoladeganasjen

  • 125 gr melkesjokolade, grovhakket
  • 100 gr kokesjokolade, grovhakket
  • 115 gr kremfløte
  • 1 ss ekte smør
  • 1 ss flytende honning

Til toppingen

  • 100 gr saltede peanøtter, grovhakket
  • Resten av karamellen
  • Sjokoladeganasjen over

Slik gjør du

Bunnen:

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Finn frem et bakebrett på cirka 30 * 40 cm (Jeg brukte et vanlig stekebrett – og så brukte jeg sølvfolie til å lage noen firkanter som skapte en ramme slik at stekeflaten ble mindre).

3. Bland kakaopulver, mel og bakepulver i en liten bolle

4. Ha eggehvitene i en skål og visp dem med håndmikser til eggehvitene er halvstive (lager «myke spor» når du beveger i den). Visp videre mens du tilsetter sukkeret litt og litt, og visp til alt sukkeret er innvispet og eggehvitene er glinsende.

5. I en annen bolle blander du eggeplommene, vaniljeekstrakten og vannet.

6. Bland eggeplommeblandingen forsiktig inn i eggehvitene.

7. Bland inn melblandingen litt og litt og rør forsiktig til det hele er en jevn røre.

8. Smør så bakepapiret med en ss vegetabilsk olje. Det er fristende å hoppe over, men da vil du angre når kaken skal løsnes.

9. Hell røren over på bakebrettet.

10. Stek midt i ovnen i 12 minutter.

11. La bunnen ligge og hvile seg på stekebrettet i 2-3 minutter. Så flytter du bunnen over på kjøkkenbenken. Vær forsiktig men bestemt når du flytter bunnen. Bruk begge hendene og dra i bakepapiret. La den hvile der i 2-3 minutter til.

12. Legg et nytt bakepapir ved siden av bunnen, og fold bunnen over på dette bakepapiret, slik at den nå ligger opp ned. Igjen: Forsiktig men bestemt.

13. Fjerne bakepapiret som ligger på toppen.

14. Rull bunnen forsiktig sammen til en rullekake uten fyll. Mitt tips er å bruke bakepapiret til å hjelpe til med rullingen. Da blir det jevnt og fint.Rull fra langenden, og la den hvile mens du lager snickerskremen.

15. Da begynner vi med å lage karamellen.

Karamellen

16. Smelt sukkeret til karamell i en gryte. Ha sukkeret i en kjele og smelt på medium varme. Sukkeret skal helst smelte uten at du rører i det. Dette kan ta litt tid så her må du smøre deg med litt tålmodighet. Hvis det ikke har skjedd noe etter ti minutter må du skru opp varmen gradvis. Men det er viktig at det ikke svir seg – da må du begynne på nytt. Prøv å ha tålmodighet til å vente til karamellen er skikkelig smeltet og flytende.

17. Ta gryten av platen og tilsett fløten litt og litt mens du rører.

18. Ta gryten tilbake på varmen og rør godt. Jeg synes ofte det er litt vanskelig å få dette til uten å få karamellklumper i kremen. Rør ut det du kan, og sil karamellen slik at de harde klumpene forsvinner. (Skyll silen i glovarmt vann umiddelbart etter så slipper du å kaste den).

19. Grovhakk den hvite sjokoladen og ha den i karamellfløten og rør til alt smelter.

20. Rør inn smøret til alt er smeltet.

Snickerskremen

21. Ha kremosten i en bolle og rør den jevn og myk. Bruk gjerne en håndvisper eller kjøkkenmaskin eller noe.

22. Rør inn 2,5 dl av karamellen og bland godt.

23. Rør så inn peanøttsmøret og bland til alt er en jevn masse.

24. Rull ut rullekakebunnen forsiktig på et bakepapir

25. Fordele snickerskremen jevnt utover hele bunnen.

26. Bruk bakepapiret og rull sammen til en rullekake igjen. Fyllet flyter litt utover på slutten, men det gjør ikke så mye.

27. Legg rullekaken på midten av bakepapiret (med bretten øverst) og bruk bakepapiret til å pakke inn kaken. Sett til kjøling mens du lager sjokoladeganasjen som skal på toppen. Kaken kan gjerne få hvile en halvtime-time.

Sjokoladeganajen

28. Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle som tåler varme.

29. Kok opp fløte, honning og smør forsiktig i en kjele mens du rører.

30. Når blandingen koker heller du den over sjokoladen og rører til alt er en jevn fin glinsende sjokoladesaus.

31. Sett til side i cirka 10-15 minutter.

Montering

32. Pakk rullekaken ut av bakepapiret, og plasser oppå en bakerist (slik at overflødig karamell og sjokolade har et sted å renne av).

33. Fordele 2/3 av den resterende karamellsausen jevnt utover hele kaketoppen, og la den renne ned langs siden av kaken.

34. Fordele peanøttene i en jevn stripe på toppen.

35. Bruk resten av karamellen til å dekke over peanøttene . Det gjør ikke noe om noen av peanøttene renner litt ned på siden, så lenge de ikke detter av.

36. La kaken stå å «tørke» i cirka ti minutter.

37. Så fordeler du sjokoladesausen jevnt utover hele kaken.

38. La kaken stå å «tørke» i cirka ti minutter

39. Så trimmer du av kortsidene med en skarp kniv slik at kaketuppen blir slik at du ser rullekakemønsteret.

40. Flytt forsiktig over på serveringsbrett. Bruk en skarp kniv til å skjære opp i stykker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.