Svinesnitzler

Snitzler med kick
Dette er snitzler med skikkelig smak. I tillegg er det skikkelig moro å banke livskiten ut av kjøttet før det går i stekepannen. Moro og smakrikt på samme tid.

Tradisjonelle snitzler skal ha et tynt lag med knust kavring eller grilljermel. Lettvint, javel, men hjelpes så kjedelig. Med brødrasp ala Nammis får du noen skikkelig spennende snitzler med et realt kick. Dette hever snitzlene fra vanlig hverdagsmat til en fest midt i uken.

Hva skal du ha som tilbehør?

Du trenger:

til 4 personer

  • 500 gr svinefilet (finn den i butikken som er mest mulig firkantet)
  • 3 egg
  • 100 gr hvetemel
  • pepper og salt
  • 150 gr lyst, tørt brød (eller baguette, loff eller rundstykke)
  • 2 chili uten frø
  • ½ løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Litt olivenolje

TIPS! Du kan bytte ut svinekjøttet med annet kjøtt hvis du vil variere litt. Hva med å prøve kalvekjøtt?

TIPS! Vil du ha enda mer kick? Tilsett mer chili eller hvitløk eller andre sterke krydderstorter du liker!

Slik gjør du:

1. Skjær opp kjøttstykket i fire like deler (Skjær på langs, ikke på tvers, slik at hvert stykke blir lengst mulig).

2. (Dette er moro:) Bruk en biffhammer, kjevle eller en kjele med håndtak og bank kjøttet så flatt du kan. Ikke hold tilbake – kjøttet skal få skikkelig bank. Cirka 3 mm er perfekt.

3. Så lager du brødraspen. Riv brødet i biter og ha i foodprosessoren sammen med chili, løk og hvitløk. Kjør foodprosessoren til alt er en jevn masse. Tilsett litt olje slik at blandingen ble enda litt jevnere. Har du ikke foodprosessor må du finhakke 🙂

4. Bland eggene sammen og hell dem på et stort fat eller i en flat form.

5. Bland hvetemel, pepper og salt og hell blandingen på et stort fat eller i en flat form

6. Hell brødraspen på et stort fat eller i en flat form.

7. Dypp svinebiffene i egg – mel – egg – og brødrasp. Sørg for at hele biffen er dekket med et raus lag av alt – spesielt brødraspen.

8. Stek i stekepanne med litt olje i et par minutter på hver side til brødraspen er gylden. Tilpass steketiden til biffens tykkelse – svinebiff kan lett bli tørr hvis du steker den for lenge.  

Én kommentar til “Svinesnitzler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.